Nogomet

Milanu Berlusconijev kup

Zoran Zdelar • subota, 06.01.2007.

Nogometaši Milana uspjeli su pobijediti velikog rivala Juventusa rezultatom 3:2, te su tako osvojili 16. izdanje Berlusconijevog kupa...

Berlusconijev kup, koji se ove godine održao po 16. put organizira se u čast oca aktualnog Milanova predsjednika Silvija Bersluconija. Utakmica za Bersluconijev kup obično se igra po tradiciji tijekom kolovoza, no kako su tog mjeseca talijanski nogomet potresale afere namještanja utakmica, Kup je odgođen do siječnja.

U iznimno uzbudljivoj utakmici i jedinom dvoboju Juventusa i Milana ove sezone, ipak su uspješniji bili domaćini na San Siru rezultatom 3:2. Junak utakmice je mladi Francuz Willy Aubameyang koji u završetku utakmice postiže pobjedonosni pogodak.

Milan je poveo u 29. minuti preko Inzaghija, a pred sam kraj prvog poluvremena Nedved je poravnao rezultat. U 67. minuti Juventus prelazi u vodstvo pogotkom Del Piera, ali već minutu kasnije Seedorf izjednačava, da bi na kraju već spomenuti Aubameyang donio trofej Milanu pogotkom glavom.

Hrvatski reprezentativci Dario Šimić i Robert Kovač također su nastupili, iako ne od samog početka utakmice. Kovač je ušao u 15. minuti u igru kao zamjena Chielliniju, a Šimić je odigrao kompletno drugo poluvrijeme umjesto Cafua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!