Nogomet

Lyon jedva protiv četvrtoligaša

Maja Giljanović • nedjelja, 07.01.2007.

Početak gostovanja kod Bayonnea nije nagovještavao probleme koji su večeras snašli peterostrukog uzastopnog prvaka u posljednjem susretu trećeg kola francuskog kupa. Međutim...

Lyon je poveo već u 10. minuti, sretno, autogolom Degoula koji je Remyjev udarac glavom neobranjivo pospremio u mrežu svog vratara. Činilo se da je momčad Gerarda Houlliera najozbiljnije shvatila neozbiljnog protivnika na putu da pokušaju konačno nakon 1973. donijeti na Gerland novi (četvrti) naslov pobjednika kupa. Baski se, međutim, nošeni ispunjenim tribinama Parc de Sportsa ne predaju te u nastavku Bidegain u 59. sjajnim poluvolejem s 25 metara izjednačava rezultat. Lyon ipak ne dozvoljava senzaciju, a pobjedu, po tko zna koji put, donosi Juninho na čiji slobodni udarac domaći golman Bouet tragično griješi i gostima praktički spašava obraz.

Ranije danas prolaz u šesnaestinu finala izborio je i Paris- SG pobjedom protiv Nimesa, šestoplasirane ekipe treće lige. Pred 12 000 gledatelja na Parku prinčeva dvostruki je strijelac bio Kalou, još je jedan zgoditak dodao Pauleta, a u svom debiju u momčadi Guya Lacombea svidio se i novopridošlica, Marcelo Gallardo. Slijede li vedriji dani za branitelja prošlogodišnjeg naslova osvajača kupa (2:1 protiv Marseillea)?

Francuski kup, treće kolo, važniji rezultati: PSG - Nimes 3:0, Bayonne - Lyon 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!