Ostali sportovi

Obikwelu najbrži i najbolji u Europi

Maja Giljanović • utorak, 09.01.2007.

Naturalizirani Portugalac, inače nigerijski sprinter, Francis Obikwelu , proglašen je najboljim europskim atletičarem 2006. godine...

Obikwelu, srebrni na 100 metara s OI 2004., prošlog je ljeta postao prvak na 100 i 200 metara na smotri najboljih Europljana u Goteborgu. Na svjetskoj je, pak, pozornici osvojio drugo mjesto predstavljajući Europu na završnici Svjetskog kupa u Ateni. Ujedno je postao i najbrži sprinter u povijesti Starog kontinenta, istrčavši 100 m za 9.86 sekundi, a sezonu iz snova je okončao s ukupno 22 pobjede na važnim mitinzima odnosno prvenstvima.

"Ovo mi priznanje uistinu mnogo znači i zbilja sam počašćen. Imao sam sjajnu sezonu, ali ovo je, što bi se reklo, šlag na tortu", izjavio je razdragani 28- godišnjak.

Drugo je mjesto pripalo lanjskom pobjedniku, Litavcu Virgilijusu Alekni inače olimpijskom, svjetskom i europskom prvaku u bacanju diska dok je treću poziciju osvojio norveški bacač koplja, olimpijski zlatni te europski prvak 2006., Andreas Thorkildsen. Četvrti je švedski troskokaš Christian Olsson, a Top 5 upotpunjuje češki desetobojac Roman Šebrle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!