Nogomet

Cristiano Ronaldo u životnoj formi

Zoran Zdelar • četvrtak, 11.01.2007.

Veznjak Manchester Uniteda, Portugalac Cristiano Ronaldo, ove sezone nedvojbeno igra u životnoj formi. Potvrđuju to i službene statistike, kao i nagrada za najboljeg igrača mjeseca koju je primio za studeni i prosinac...

Portugalski reprezentativac i član Manchester Uniteda, Cristiano Ronaldo, unatoč svojoj zaigranosti što ponekad zna iritirati navijače, osvojio je Old trafford svojom formom ove sezone. Netko kome ne bi bilo poznato njegovo državljanstvo, rekao bi da stiže iz Južne Amerike, pošto su dvije gore navedene osobine nerijetko odlike upravo igrača pristiglih iz npr. Brazila. No, Ronaldo nedvojbeno igrački sazrijeva ove sezone i njegovi mnogobrojni pogodci profilirali su od njega posljednja dva mjeseca i službeno najboljeg igrača Premier lige, što je prilično laskava titula za svakog igrača.

Ronaldo je nastupio ove sezone u 19 prvenstvenih utakmica i pritom postignuo ukupno 12 pogodaka. Prilično lijepa statistika za igrača kojem je prvenstveni zadatak probijati bokove i potom ubacivati lopte u protivnički šesnaesterac. Trenutno Portugalac zaostaje za Didierom Drogbom, koji je ipak klasni strijelac, samo jedan pogodak u utrci za zlatnu kopačku.

U posljednjih deset godina nitko nije uspio dva mjeseca zaredom biti proglašen najboljim igračem i tako osvojiti Barclaysovu nagradu. To je dosad uspjelo jedino trenutno umirovljenom Dennisu Bergkampu i još uvijek aktivnom Robbieju Fowleru.

"Ronaldo ostaje u svojoj vrlo dobroj formi i na odličan način oprostio se od protekle godine. Njegova brzina, kao i oko za gol velika su kušnja za mnoge obrane ovih mjeseci.", kazao je član odbora koji dodjeljuje nagradu igrač mjeseca, Jim Hytner.

21-godišnji Ronaldo u Manchester United stigao je u kolovozu 2003. godine iz Sportinga za iznos od približno 24 milijuna eura i na najbolji mogući način vraća svom klubu sav uložen novac u njega. Posljednjih mjeseci igra u životnoj formi, ako se taj termin uopće može upotrijebiti za igrača kojem je tek 21 godina, stoga ponuda i zanimanja za njegov transfer ne nedostaje, no teško da će se Alex Ferguson odreći njegovih usluga u neko dogledno vrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!