Zimski sportovi

Amerikanke predvode vrh

Nikola Božić • nedjelja, 14.01.2007.

U austrijskom Altenmarktu skijašice danas voze superkombinaciju, drugu ove sezone. Nakon spusta u vrhu su Amerikanke, dok će Austrijanke pokušati napasti vrh slalomskom vožnjom...

Julia Mancuso uvjerljivo vodi nakon spusta. No, za pobjedu joj treba i dobra slalomska vožnja. Budući da Amerikanka nema neke zapaženije rezultate u slalomu, za očekivati je da nakon slaloma na vrhu bude neka druga skijašica. Prednost od 88 stotinki u odnosu na sunarodnjakinju Lindsay Kildow jest velika, no Kildow u slalomu može to definitivno nadoknaditi. Iza Amerikanki, pomalo iznenađujuće, smjestila se Francuskinja Marie Marchand-Arivier, no ni ona nemože računati na vrhunski plasman budući da je loša u slalomu, što potrđuje 42. mjesto iz prve superkombinacije ove sezone.

Šveđanka Anja Paerson, na četvrtom mjestu, zaostaje nešto više od sekundu i u slalomu je to sposobna nadoknaditi. Iza Paerson smjestila se Talijanka Daniela Merighetti, no ni ona nije u dobroj slalomskoj formi. Šesto mjesto nakon spusta drži mlada djevojka iz Lihtenštajna Tina Weirather.

Od slalomašica, osim naravno Paerson, u najboljoj poziciji su Austrijanke. Najbolja svjetska slalomašica Marlies Schild drži 11 mjesto i zaostatak od sekundu i 75 stotinki može nadoknaditi. U sličnoj poziciji je Nicole Hosp, na 13. mjestu, koja za Schild zaostaje dodatnih 10 stotinki.

Drugi dio superkombinacije, slalom, po rasporedu je u 14:45.

Altenmarkt, superkombinacija, poredak nakon spusta:
1. J. Mancuso (USA) 1:19,13
2. L. Kildow (USA) +0,88
3. M. Marchand-Arivier (FRA) +0,99
4. A. Paerson (SWE) +1,12
5. D. Merighetti (ITA) +1,18
6. T. Weirather (LIE) +1,20
7. C. Borghi (SUI) +1,24
8. I. Jacquemod (FRA) +1,43
9. S. Rubens (CAN) +1,55
10. A. Revillet (FRA) +1,64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!