Zimski sportovi

Austrijanke poražene, Mancuso obranila prednost

Nikola Božić • nedjelja, 14.01.2007.

Unatoč lošijoj slalomskoj formi, Amerikanka Julia Mancuso uspjela je sačuvati vodstvo nakon spusta te tako slavi svoju drugu pobjedu u Svjetskom kupu. Austrijanke su poražene na domaćem terenu…

Vodeća nakon spusta, Amerikanka Julia Mancuso, uspjela je hrabrom slalomskom vožnjom obraniti prednost ispred ostalih skijašica. Podsjetimo, Mancuso nema nekih zapaženijih rezultata u slalomu, te bi se ova pobjeda mogla uvrstiti u red velikog iznenađenja. Na samo šest stotinki iza pobjednice smjestila se jučerašnja tragičarka Lindsay Kildow, koja je držala drugu poziciju i nakon spusta. Za pobjedu joj je nedostajala za nijansu bolja vožnja u spustu, budući da je za Mancuso zaostajala velikih osam desetinki sekunde uoči slalomskog nastupa.

Iza Amerikanki smjestila se pobjednica uvodne superkombinacije, domaća skijašica Marlies Schild, sa zaostatkom od 83 stotinki sekunde. Za pobjedu joj je, očito, trebala bolja vožnja u spustu, budući da je nakon spusta zaostajala velikih sekundu i 75 stotinki. Dodajmo tome i veliku pogrešku u gornjem dijelu staze, što je dodatno otežalo ionako težak zadatak napada na vrh.

Dane američkog skijanja u Altenmarktu zaključila je simpatična Resi Stiegler odličnim četvrtim mjestom. Epitet junakinje dana pripada Čehinji Šarki Zahrobski koja je nakon spusta bila na rubu prvih 30, da bi najboljom slalomskom vožnjom na kraju zauzela odlično peto mjesto. Iza Zahrobske smjestila se jedna od glavnih kandidatkinja za današnju pobjedu, domaća skijašica Nicole Hosp. Više od šestog mjesta nije se moglo, a za to je kriv nešto lošiji nastup u spustu.

Tragičarka dana je nesretna Anja Paerson. Nakon obečavajućeg nastupa u spustu ( četvrto mjesto), te još bolje vožnje u gornjem dijelu staze slaloma, Šveđanku su mnogi vidjeli na samom vrhu današnje superkombinacije. No, kao i mnogo puta ove sezone, Šveđanka ne uspijeva ostati koncentrirana te radi grešku i odustaje.

Današnjim trećim mjestom Schild je povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a ujedno je i ostala u vodstvu poretka superkombinacije. Mancuso se popela na drugo mjesto poretka superkombinacije, te je preskočila Paerson u ukupnom poretku.

Altenmarkt, superkombinacija, poredak:
1. J.Mancuso (USA) 2:09,16
2. L.Kildow (USA) +0,06
3. M.Schild (AUT) +0,83
4. R.Stiegler (USA) +1,03
5. S.Zahrobska (CZE) +1,34
6. N.Hosp (AUT) +1,36
7. M.Kirchgasser (AUT) +1,60
8. T.Weirather (LIE) +1,93
9. I.Jacquemod (FRA) +2,12
9. E.Brydon (CAN) +2,12

Svjetski kup, ukupni poredak:
1. M.Schild (AUT) 881
2. N.Hosp (AUT) 748
3. K.Zettel (AUT) 562
4. R.Goetschl (AUT) 541
5. J.Mancuso (USA) 534
6. L.Kildow (USA) 528
7. A.Paerson (SWE) 444
8. S.Zahrobska (CZE) 385
9. M.Kirchgasser (AUT) 379
10. T.Poutiainen (FIN) 358
Ana Jelušić (CRO) 286

Poredak superkombinacije (nakon dvije utrke):
1. M.Schild (AUT) 160
2. M.Kirchgasser (AUT) 116
J.Mancuso (USA) 115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!