Zimski sportovi

Prvi hrvatski nastup na 24-satnom skijaškom maratonu

HINA • ponedjeljak, 29.01.2007.

Talijanski gradić Kastelruth bio je domaćin 15 pojedinaca i 30 dvočlanih skijaških timova na 24-satnom skijaškom maratonu "Extreme 24h Südtirol Ski Trophy", a prvi je put na ovoj iscrpljujućoj utrci nastupio i jedan hrvatski predstavnik - Zagrepčanin Željko Ivnik, koji je sa 101 spustom osvojio osmo mjesto...

Ovogodišnje, treće izdanje zasigurno najduže skijaške utrke okupilo je skijaše i skijašice iz Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovačke i Hrvatske. Na gotovo dva kilometra dugoj superveleslalomskoj stazi "Marinzen" koja završava gotovo u samom centru malenog talijanskog mjestašca Kastelrutha, od prve do posljednje sekunde 24-satnog maratona vodila se žestoka borba između 15 skijaša u pojedinačnoj konkurenciji i 30 dvočlanih timova.

U pojedinačnoj je konkurenciji najviše spusteva u zadanom vremenu odvozio talijanski skijaš Roland Zozin, koji je uspio odraditi čak 111 vožnji. Na premijernom hrvatskom nastupu na ovoj utrci, naš je skijaš Željko Ivnik sa 101 spustom osvojio solidno osmo mjesto. Nastup u Kastelruthu Ivniku je bio prvi korak za njegov sljedeći projekt - obaranje svjetskog rekorda u neprestanom skijanju koji trenutno iznosi 10 dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!