Automoto

Alonso ušutkao Briatorea

Nikola Božić • četvrtak, 01.02.2007.

Ovaj tjedan u španjolskoj Valenciji najbolje momčadi Formule 1 testiraju svoje bolide. Na prvim testovima mogli smo vidjeti dominaciju dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, koji je tako ušutkao bivšeg šefa Flavija Briatorea. Podatak od gotovo sekundu prednosti pred konkurencijom zaista impresivno zvuči…

Iako su to tek testiranja, na osnovi ostvarenih rezultata možemo konstatirati da je Fernando Alonso jedan od glavnih kandidata za ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha. Naime u utorak je u svojem McLarenu MP4-22 postavio najbrže vrijeme testiranja 1:12.538, što je bilo gotovo sekundu brže od drugoplasiranog Kimija Raikonnena, koji je prvi puta sjeo za volan novog Ferrarija. Iza Raikonnena smjestio se testni vozač Renaulta Nelson Piquet Jr.. Zanimljiv je podatak da je Piquet bio brži od svog momčadskog kolege Giancarla Fisichelle za više od tri desetinke sekunde. Dodajmo ovome da je testiranja ometala i kiša.

Bolje dane za Toyotu najavili su Franck Montagny i Jarno Trulli četvrtim, odnosno petim mjestom. Odmah iza njih je Nick Heidfeld u svojem BMW-u.

Srijeda nije ponudila ništa novog. Kiša je i dalje stvara probleme momčadima, no svejedno je vozačima uspjelo nekoliko brzih krugova. Fernando Alonso je opet imao najbrže vrijeme, ali ovaj put razlika je minimalna, manje od desetinku sekunde u odnosu na drugoplasiranog Fisichellu. Fisichella je imao probleme sa svojim bolidom te je morao prekinuti testiranja zbog eksplozije motora. Odmah iza Fisichelle smjestio se njegov momčadski kolega Heikki Kovalainen, sa također minimalnim zaostatkom.

Testiranja se nastavljaju u četvrtak, dok je vrlo lako moguće da će se testirati i u petak, budući da je kiša ometala spomenuta testiranja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!