Ostali sportovi

Blanka Vlašić na visaškom spektaklu u Arnstadtu

HINA • subota, 03.02.2007.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić nastupit će danas na najpoznatijem dvoranskom skakačkom mitingu, koji se održava u njemačkom Arnstadtu...

U Arnstadtu se tradicionalno okupljaju najbolji svjetski visaši i visašice. U ženskoj konkurenciji valja izdvojiti Blanku Vlašić (23), Šveđanku Kajsu Bergqvist (30), te Ruskinje Jelenu Slesarenko (24) i Anu Čičerovu (24).

Blanka je vodeća visašica ove sezone. Samo su ona i Belgijanka Tia Hellebaut ove godine preskočile dva metra. Najbolja hrvatska atletičarka ove je godine nastupila na tri mitinga, pobijedila je u Goeteborgu (2,00 m) i češkom Hustopeču (1,96 m), a bila je druga u Bruxellesu (1,98 m). Prošle godine Blanka je bila druga na mitingu u Arnstadtu s rezultatom 2,01 m.

Tada je slavila Kajsa Bergqvist, koja je s preskočenih 2,08 m postavila novi svjetski dvoranski rekord.

Ruskinja Jelena Slesarenko je aktualna olimpijska i dvoranska svjetska prvakinja, a njena sunarodnjakinja Ana Čičerova je 2004. pobijedila na mitingu Arnstadtu s osobnim rekordom 2,04 m.

Miting u Arnstadtu počinje u 13,30 sati, a njegova specifičnost je da svaki natjecatelj bira glazbu koja ga prati tijekom skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!