Zimski sportovi

Dvije utrke, dva zlata

Branimir Korać • petak, 09.02.2007.

Anja Pärson nije se zadovoljila samo zlatom u superveleslalomu. Kao što je i najavila, napast će prvu poziciju u svim disciplinama i tako je danas odličnim nastupima i u spustu i u slalomu uzela zlato u superkombinaciju. Dvije utrke dosad na SP-u u Äreu i dva zlata za domaću zvijezdu Anju Pärson...

Nikakvo iznenađenje, Anja Pärson potvrdila je da je danas najsvestranija skijašica u Svjetskom kupu i pobjedom u superkombinaciji osvojila naslov svjetske prvakinje. Drugi na Svjetskom prvenstvu u Äreu gdje je slavila i u superveleslalomu.

Već nakon spusta Pärson je obavila 90 posto posla. Imala je ogromnu prednost nad ostatkom društva, a one koje su mogle u slalomu zaprijetiti, daleko su zaostale. Pärson je od zlata mogla samo udaljiti velika pogreška u slalomskoj vožnji, ali nešto opreznijim nastupom smanjila je i mogućnost pogreške.

Vezane vijesti

Nije Anja slalom odvezla punom snagom, vozila je onoliko koliko je bilo potrebno da uzme zlato, pazeći da ne napravi kakvu pogrešku, posebice jer je bila svjesna kako je ona u slalomu moguća, a to je ove sezone u niz navrata osjetila. Na kraju je u cilj ušla s 81 stotinkom prednosti nad do tada vodećom Amerikankom Julijom Mancuso.

Mancuso je do srebra došla vrlo dobrim slalomskim nastupom gdje je bez većih pogrešaka u vožnji na kraju prestigla Austrijanku Marlies Schild za dovoljnih četiri stotinke. Schild nakon slabog nastupa u spustu nije uspjela nadoknaditi zaostatak za Mancuso, a Pärson je ionako bila predaleko. No ostaje dojam kako Schild nije odvezla slalom u svom ovosezonskom okviru i mogla je uz nešto agresivniji nastup i do medalje većeg sjaja.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Tragičar utrke je Amerikanka Lindsay Kildow. Kildow je već u spustu odmah nakon starta napravila veliku pogrešku koja joj je oduzela dosta vremena, a niti slalom nije odvezla "bezgrešno". Imala je sjajan prolaz, 47 stotinki bolje vrijeme od Mancuso, ali u završnom dijelu staze napravila je nekoliko velikih pogrešaka, promašila dvoja vrata i ostala bez medalje i plasmana. Do srebra ju je dijelilo svega 15-ak sekundi, ali nije izdržala.

Žaliti može i Nicole Hosp koja je također imala vrijeme koje joj nosi medalju, dobro je vozila do prolaza gdje je napravila također nekoliko pogrešaka i oprostila se od odličja.

Poredak superkombinacije:
1. Anja Pärson (Swe) 1:57.69
2. Julia Mancuso (USA) 1:58.50
3. Marlies Schild (Aut) 1:58.54
4. Šarka Zahrobska (Cze) 1:58.74
5. Kathrin Zettel (Aut) 1:59.60
6. Nicole Hosp (Aut) 1:59.91
7. Maria Riesch (Ger) 2:00:02
8. Nike Bent (Swe) 2:00.15
9. Veronika Zuzulova (Svk) 2:00.74
10. Emily Brydon (Can) 2:00.86...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!