Rukomet

Šojat traži borbenost i disciplinu

www.koprivnica.net • srijeda, 03.01.2007.

Direktor Podravke Vegete Marijan Domović potvrdio je jučer da je hrvatskim prvakinjama do kraja ove sezone pristupila Mojca Derčar, 32-godišnja slovenska reprezentativka. S posljednjim danom prošle godine Podravka se sporazumno rastala s Ljerkom Vresk, jednom od svojih najiskusnijih igračica, koja zbog obnovljene ozljede koljena nije mogla konkurirati za nastavak sezone…

Derčar dolazi kao slobodna igračica, protekle dvije i pol sezone nastupala je za Ptuj, ranije za Novo mesto, Žalec i Piran. Za Sloveniju je upisala 101 nastup i trener Josip Šojat smatra da će biti korisna, pogotovo u obrambenim zadacima. U napadu može odigrati na oba krila, pivotu i srednjem vanjskom.

Mojce zbog selidbe nije bilo na pressici u koprivničkom klubu, no o utakmici 1. kola Lige prvakinja s Viborgom govorili su trener Josip Šojat i igračice Miranda Tatari i Anita Gaće.

- Ne igra se svaki dan u Ligi prvakinja, za većinu nas bit će to novo iskustvo. Pružit ćemo maksimum i odigrati rasterećeno, nemamo što izgubiti - smatra Anita Gaće.

- Mi ćemo dati sve od sebe, a toplo se nadam da će nam i publika biti značajna pomoć u sudaru s prvakom Europe - rekla je Miranda Tatari, koja se dobro osjeća nakon oporavka od operacije ramena. Jasno, za hvatanje forme trebat će joj vremena i utakmica.

Josip Šojat novi euro-izazov dočekuje mirno, svjestan da su brojne ozljede bitno oslabile njegovu ekipu. Međutim, poručuje kako 'bijele zastave' ne dolaze u obzir.

- Viborg je vrhunska ekipa, prvaci su Europe i to dovoljno govori o njima. Ni Larvik nije daleko, a Leipzig je prvak Njemačke, doma nemaju konkurencije. Od svojih igračica tražim veliku borbenost i discipliniranu igru, idemo probati napraviti najviše što možemo - kazao je Šojat.

Otkrio je i kako će Podravka vjerojatno igrati obranu u sustavu 5-1, a Slovenka Mojca Derčar mogla bi imati značajnu ulogu i to na poziciji prednje igračice. Iskusni stručnjak upozorava na ubojite Viborgove kontre, koje uglavnom pokreće Jurack, a realizira Mikkelsen, ponajbolje lijevo krilo na svijetu. Zato se ne smije trošiti puno lopti u napadu, a Šojat računa da bi u nekim segmentima mogao iznenaditi Dankinje.

Ulaznice za utakmicu Podravke Vegete i Viborga (subota, 6. siječnja u 17 sati, prijenos na HTV2) mogu se nabaviti u pretprodaji u tin-baru Podravkine sedmorokatnice, u bistrou Bravo, u hotelu Podravina te na blagajni Sportske dvorane uoči početka susreta. Očekuje se puna dvorana, dolazak prvaka Europe za gledatelje bi trebala biti dovoljna pozivnica. Za utakmicu se intenzivno pripremaju i navijači, izrađuju se novi transparenti i osmišljavaju nove pjesme, pa je sigurno da glasna potpora neće izostati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!