Nogomet

Hearts - Litva u malom

Dalibor Kraljik • ponedjeljak, 08.01.2007.

Škotski nogometni klub iz Edinburgha, Heart of Midlothian FC, ili skraćeno Hearts, prava je mala kolonija litavskih nogometaša...

Za škotski nogometni klub Hearts, trenutno četvrtoplasirani klub škotske Premier lige, u šali možemo reći da je prava Litva u malom. Naime, ovaj klub već do sada u svojoj momčadi ima sedam litavskih nogometaša: Edgarasa Jankauskasa, Deividasa Česnauskisa, Sauliusa Mikoliunasa, Andriusa Veličku, Nerijusa Barasa, Mariusa Žaliukasa i Kestutisa Ivaskevičiusa. Također, tu je i nekoliko litavskih članova uprave, uključujući većinskoga vlasnika kluba Vladimira Romanova, predsjednika kluba Romana Romanova, direktore Sergejusa Fedotovasa i Juliju Gončaruk te trenera Valdasa Ivanauskasa.

Litavskoj legiji u Heartsu pridružio se i 30-godišnji vratar FBK Kaunasa, Eduardas Kurskis, koji je u klub došao na posudbu do kraja sezone. No, ovo litavsko društvo na privremenom radu u Škotskoj moglo bi se i dodatno proširiti ako 23-godišnji litavski branič Mindaugas Bagužis prođe probu na kojoj se trenutno nalazi te potpiše ugovor s Heartsom.

Uistinu je zanimljiv ovaj litavsko-škotski fenomen zvan Hearts u koji je na posudbu do kraja sezone došao i poljski 29-godišnji napadač Arkadiusz Klimek. Istina, čovjek je Poljak, no, njegov posljednji klub je, vjerovali ili ne, litavski Kaunas.

Baš nas zanima hoće li u neko skoro vrijeme Hearts u svojoj momčadi uspjeti okupiti cijelu litavsku reprezentaciju. Kako su počeli, ne treba nas iznenaditi ako se upravo to i dogodi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!