Košarka

Šibenčanke s prednosti na uzvrat

Nikola Božić • četvrtak, 11.01.2007.

Za razliku od Gospića jučer, danas su košarkašice Šibenika uspjele pobijediti svoje suparnice na domaćem parketu u prvom susretu šesnaestine finala Fibinog Eurokupa. Pobjeda je mogla biti još uvjerljivija…

Pred oko 200 gledatelja košarkašice Šibenika uspjele su pobjediti ekipu Taranto Cras Basket iz Italije rezultatom 68-60. Pobjeda je mogla biti još uvjerljivija da nije bilo opuštanja u zadnjoj četvrtini utakmice. Podsjetimo, domaće košarkašice su uoči početka posljednje dionice imale velikih 15 koševa prednosti. No, osam poena prednosti uoči uzvrata trebalo bi biti dovoljno za prolazak u četvrtfinale. Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Sandra Mandir sa 29 postignutih poena, dok su odličan doprinos dale i Luca Ivanković sa 14 poena i čak 15 skokova te Nattalia Terglav Tratsiak sa 11 uhvaćenih lopti. U redovima talijanki najefikasnija je bila Milka Bjelica sa 18 poena.

U ruskom derbiju između Dynamo Moscow Region i Dynama iz Kurska uspješnije su bile košarkašice Dynama iz Moskve, slavivši rezultatom 65-59. Odlučujuća je bila treća dionica kada su domaće košarkašice nadigrale gošće rezultatom 23-6. Kod pobjednica najefikasnija je bila Anastasia Kostaki sa 18 poena dok je kod gošći najbolja bila Anastasiya Bocharova sa 19 poena.

Od ostalih utakmica šesnaestine finala Eurokupa vrijedi spomenuti uvjerljivu pobjedu košarkašica Barce koje su na gostovanju kod izraelskog Elitzura iz Ramle praktički osigurale četvrtfinale. Rezultat 72-91 u korist Španjolki. Pays d`Aix naše Katarine Maloče nije uspio na domaćem terenu pobjediti ekipu Lillea, poraz od deset razlike biti će teško nadoknaditi na gostovanju u uzvratu. Maloča je odigrala dobru partiju te je zabilježila 11 poena uz isto toliko skokova. Više sreće nije imala ni Koraljka Hlede sa svojom ekipom Irun iz Hondarribie. Sa gostovanja iz Bugarske kod CSKA odlaze sa minusom od 3 poena. Koraljka je odigrala prilično neuvjerljivo upisavši devet poena uz jedan skok i asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!