Košarka

Porazi Ruskinja

Branimir Korać • petak, 12.01.2007.

U devetom kolu Eurolige košarkašica ruske predstavnice upisale su nova dva poraza. U oba derbi susreta protivnice su bile bolje i odnijele pobjedu...

Skupina A

Famila Schio i dalje traži prvu pobjedu. Talijanke su poražene i deveti put u ovosezonskom izdanju Eurolige, ovaj put na svom parketu od poljske Wisle75:67. Susret je riješen u posljednjoj četvrtini koju su gošće dobile s 21:12. Najbolje kod Wisle bile su Daliborka Vilipić s 25 poena (11/12) i deset skokova te Dominique Canty sa 16 poena (5/11) i sedam skokova. Kod domaćina Federica Ciampoli 14 poena (7/12) i pet skokova te Raffaella Masciadri 12 poena (4/13).

Skupina B

U derbiju skupine B Pecs je na svom parketu svladao jaki CSKA. U izjednačenom susretu domaće igrače uspjele su doći do pobjede nakon što su Ruskinje sve do sedam sekundi prije kraja bile u vodstvu. Tada Lawson radi prekršaj na trici nad Ivanyi, Mađarica ubacuje sva tri bacanja za 71:69, a Lawson sa sirenom promašuje za produžetak. Najbolje kod pobjednica bile su Vickie Johnson s 25 poena i šest skokova te Dalma Ivanyi sa 16 poena. Amra Đapo za 16 minuta ostala je bez poena uz šut za tricu 0/4. Kod gošći Olga Artešina 23 poena i deset skokova te Maria Stepanova 14 poena i sedam skokova.

Skupina C

Fenerbahče nastavlja s odličnim igrama. U ovom kolu ugostio je velike protivnice u borbi za prvo mjesto u skupini, ruski Ekaterinburg i s lakoćom slavio 82:67. Cijelim tijekom susreta Turkinje su vodile i pobjeda nije dolazila u pitanje. Odličnu utakmicu igrale su Cappie Pondexter koja je ubacila 25 poena uz osam asistencija, a Linda Fröhlich ubacila je 15 poena uz sedam skokova. Kod gošći Suzy Batkovic 21 poen i pet skokova te Elena Karpova 15 poena.

Ros Casares očeivano lako došao je do pobjede 76:50 protiv Lotos Gdynije. U jednosmjernom susretu sjajno je igrala DeLisha Milton koja je ubacila 24 poena uz 11 skokova, a kod Poljakinja nešto bolja od ostalih bila je Betty Bernice Lennox sa 16 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!