Nogomet

Lekin Monaco slavi u gostima

Maja Giljanović • nedjelja, 14.01.2007.

Prvi od preostala dva susreta 20. kola francuskog prvenstva donio je i prvu gostujuću pobjedu vikenda...

Monaco Jerka Leke (igrao svih 90 minuta, zaradio žuti karton) slavio je na teškom gostovanju na Geoffroy Guichardu. Petoplasirani Saint Etienne upisao je i četvrti uzastopni poraz nakon prvenstvenog protiv Marseillea te eliminacije iz oba kupa od Bordeauxa odnosno Sochauxa. Utakmica je zadovoljila kvalitetom, prigode su se, nakon pomalo uspavljujućeg prvog dijela u nastavku redale s obje strane, a domaćini će žaliti za čak 11 propuštenih izglednih prigoda koje, međutim, u nedostatku vodećeg stijelca kluba Piquionnea, nisu uspjeli realizirati.

Gosti otvaraju susret pokušajem Kollera na sjajnu loptu Meneza u četvrtoj minuti, ali je vratar Janot siguran u intervenciji kao i nekoliko navrata potom u poluprigodama ekipe iz Kneževine. U 48. opasan je Leko, a u 50. bude se i domaćini, neprecizan je Gomis. Slijedi pokušaj Meneza u 55., a do zasluženog vodstva igrači trenera Banide stižu u deset minuta poslije. Karakterističan gol glavom postigao je u 65. Koller nakon što je Čeha odlično uposlio Meriem. Pobjedu i super-vrijedna tri boda kojima bježe velikih šest bodova trenutno osamnaestoplasiranom Troyesu i kojom prekidaju domaćinov niz od šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda čuva u 78. minuti vratar Roma sjajnom reakcijom na Gomisov udarac.

U posljednjem susretu kola Marseille je na gostovanju kod Rennesa imao te iskoristio sjajnu priliku vratiti se u sam vrh ljestvice nakon puna dva mjeseca. Naime, nijedna od pet vodećih momčadi nije ovog vikenda upisala sva tri boda pa je Emonova ekipa gostujućom pobjedom prestigla trećeplasirani Saint Etienne. Inače, Marseille je večeras odigrao jubilarnu 2000 prvenstvenu utakmicu pridruživši se kao tek treća momčad u povijesti le championnata Metzu te Sochauxu u broju odigranih susreta u najvišem rangu natjecanja.

Marseille je predstavio Juliena Rodrigueza koji je sredinom tjedna pristigao iz Pršinih Rangersa, ali je utakmicu razriješio zvjezdani dvojac: Cisse - Ribery. Iako je Rennes krenuo odlučnije u utakmicu, ali i propustio nekoliko poluprigoda, primjerice, u 23. neprecizan je Briand, a u 28. Utaka, odlučujući trenutak koji prelama susret na stranu Marseillea stiže u 42. minuti kada M´Bia nakon krvničkog starta na Nasriju zarađuje izravni crveni karton. U 58. pogodak vrijedan tri boda postiže na Riberyjevu asistenciju 25- godišnji francuski reprezentativac, potpuno spremni Djibril Cisse. Domaćin najveću šansu za izjednačenje propušta u 75. kada Carrasso brani Didotov pokušaj s dvadesetak metara. Završni udarac nadama navijača na Stade de la Routeu, pak, stiže u drugoj minuti sudačke nadoknade Nasrijevim savršenim dodavanjem Maoulidi koji efektnim driblingom svladavaPouplina. Druga uzastopna te treća ovosezonska gostujuća pobjeda znači hvatanje Sochauxa na trećem mjestu i smanjenje zaostatka za drugom pozicijom Lensa koja vodi u Ligu prvaka na samo tri boda.

Francusko prvenstvo, 20. kolo:
St. Etienne - Monaco 0:1, Rennes - Marseille 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!