Tenis

Loš dan pobjednika Roland Garrosa

Ivor Krapac • utorak, 13.02.2007.

Početak ATP turnira u brazilskom Costa do Sauipeu prošao je u znaku poraza dva nekadašnja pobjednika Roland Garrosa, Carlosa Moye (1998.) i Gastona Gaudija (2004.). Od ta dva rana ispadanja, veće iznenađenje ipak predstavlja ono Moyino...

Kralj Umaga je u svojem prvom nastupu nakon Australian Opena i poraza u prvom kolu protiv Jamesa Blakea ponovno zapeo na startu turnira. Ovog puta je krvnik bio 24-godišnji Brazilac Thiago Alves, 131. na Entry listi, koji je na putu do 2:6, 7:5 i 6:3 spasio i jednu meč-loptu u završnici drugog seta.

Četvrtopostavljeni Moya je pri vodstvu od 6:2 i 5:4 servirao za prolazak u osminu finala, bio je i samo poen do pobjede, ali nije išlo. Domaći adut izveo je preokret i razveselio brazilske ljubitelje tenisa.

Vezane vijesti

Talijan Potito Starace se sa 6:4 i 6:3 pobrinuo za petopostavljenog Gaudija, koji je ove sezone još uvijek bez pobjede.

Porazima u prvom kolu Aucklanda, Australian Opena i Vina del Mara sada je pridodan i sinoćnji u Costa do Sauipeu, dok se posljednja pobjeda dogodila još na prošlogodišnjem US Openu u drugom kolu protiv Sama Querreyja. Od tada Gaudio samo gubi, ovo je bio već sedmi meč u nizu...

Ponedjeljak je donio i kraj puta za dvostrukog uzastopnog finalista, Španjolca Alberta Martina. 28-godišnjak iz Barcelone na ovom turniru nikad nije bio slabiji od finala, a za prekid te uspješne serije pobrinuo se šestopostavljeni Argentinac Juan Ignacio Chela, koji ga je svladao sa 6:4 i 6:2.

ATP Costa do Sauipe, 12.2.2007., prvo kolo: Devilder (Francuska) - Dutra Silva (Brazil, WC) 6:1, 6:3, Vassallo Arguello (Argentina) - Patience (Francuska) 6:4, 6:3, Starace (Italija) - Gaudio (Argentina, 5) 6:4, 6:3, Chela (Argentina, 6) - Martin (Španjolska) 6:4, 6:2, Monaco (Argentina) - Vanek (Češka) 6:3, 4:6, 6:3, Alves (Brazil) - Moya (Španjolska, 4) 2:6, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!