Ostali sportovi

Blanka bez postolja

Maja Giljanović • utorak, 13.02.2007.

Na 14. izdanju mitinga na kojem je Blanka lani doživjela zvjezdane trenutke preletjevši visinu od 205 centimetara postavljanjem novog apsolutnog hrvatskog rekorda kao i napadom na svjetski dvoranski rekord od 208 centimetara (Bergqvist), prvi su se put na istom natjecanju našle možda i glavne favoritkinje za osvajanje odličja na predstojećem EP-u u Birminghamu...

23- godišnja Splićanka je s preskočenih 197 centimetara zauzela četvrtu poziciju dok je treća s istom visinom, ali i manjim brojem pokušaja bila Šveđanka Kajsa Bergqvist. Drugo mjesto s novim osobnim rekordom od dva metra pripalo je Talijanki Antonietti Di Martino dok je prvoplasirana završila bugarska veteranka Venelina Veneva s preskočena dva metra i dva centimetra.

Kako je i najavila uoči puta u Slovačku, dvostruka svjetska juniorska prvakinja je propuštala visinu od dva metra koncentriravši se na obaranje svog najboljeg ovosezonskog rezultata - 201 cm - postavljenog u Bukureštu krajem prošlog tjedna, međutim, sva se tri puta letvica rušila.

Preskočena 202 centimetra Veneve, pak, znače da je europska doprvakinja od Blanke preuzela vodeće mjesto na ljestvicama vodećih ovogodišnjih skokova, a od organizatora mitinga predviđena nagrada od 10.000 eura kao i automobil KIA u slučaju rušenja svjetskog rekorda ostaju u rezervi za sljedeću godinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!