Tenis

Servisom i rutinom u drugo kolo

Ivor Krapac • utorak, 20.02.2007.

Ivan Ljubičić nije dozvolio iznenađenje u prvom kolu dvoranskog ATP turnira u Rotterdamu. Prvi hrvatski reket i treći nositelj je na startu bez izgubljenog seta prošao mladog nizozemskog aduta Thiema de Bakkera, koji je u glavni ždrijeb ušao s pozivnicom...

Ivanov glavni saveznik na putu do 7:5 i 6:3 protiv 18-godišnjeg De Bakkera bio je večeras pouzdani servis. Uz visokih 69 % ubačenog prvog i 14 aseva, Ljubičiću je za prolaz bilo dovoljno dvaput oduzeti servis svojem suparniku, kod 6:5 u prvom i 4:3 u drugom setu. Najveća De Bakkerova prilika za break dogodila se u prvom gemu meča, kada je Ljubo držao uz okretanje 0:30.

Servis je danas bio jako dobar, a u nastavku turnira Ljubičić će se nadati boljem izdanju i u ostatku igre, koja nije bila na jednako visokoj razini. Ivan se u niz Nizozemčevih servis-gemova dosta mučio u izmjenama s crte, a kad oba breaka suparnik mu je pomogao s nekoliko promašaja.

Novi izazov bit će osmina finala protiv Belgijca Oliviera Rochusa, koji je jučer u prvom kolu u tri seta nadjačao Janka Tipsarevića. Susret Ljubičića i Rochusa na rasporedu je u četvrtak.

Mihail Južnji potvrdio je vrlo dobru ovogodišnju formu zvučnim skalpom na startu turnira. Rus je za dva sata i 16 minuta igre sa 6:4, 6:7(5) i 6:1 ispratio četvrtopostavljenog Čeha Tomaša Berdycha.

Drugi nositelj Tommy Robredo napravio je prvi korak s glatkih 6:2 i 6:2 protiv Simonea Bolellija, dok je šestopostavljeni David Ferrer s podjednako uvjerljivih 6:3 i 6:0 pobijedio prošlogodišnjeg neočekivanog finalista, Belgijca Christophea Rochusa.

Osim Berdycha, od turnira se u utorak oprostio još jedan postavljeni tenisač - no, bez pojavljivanja na terenu. Lleyton Hewitt, koji je trebao biti sedmi nositelj, odustao je od nastupa zbog ozljede tetive koljena pretrpljene prošlog tjedna u Marseilleu, a na njegovo mjesto u ždrijebu ušao je domaći lucky loser Dennis van Scheppingen. Nizozemčev prvi suparnik bit će Francuz Gael Monfils.

ATP Rotterdam, 20.2.2007., prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 3) - De Bakker (Nizozemska, WC) 7:5, 6:3, Mayer (Njemačka) - Hrbaty (Slovačka) 7:6(5), 2:6, 7:5, Ferrer (Španjolska, 6) - C. Rochus (Belgija) 6:3, 6:0, Vliegen (Belgija) - J. Nieminen (Finska) 6:1, 6:4, Južnji (Rusija) - Berdych (Češka, 4) 6:4, 6:7(5), 6:1, Robredo (Španjolska, 2) - Bolelli (Italija, LL) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!