Ostali sportovi

Blanka osvojila Moravski kup

Maja Giljanović • subota, 20.01.2007.

U prvom natjecanju 2007. godine, najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, pobjednički je otvorila sezonu u češkom Hustopeču...

Naime, Splićanka je iz prvog pokušaja preskočila 196 cm čime je nadmašila drugoplasiranu Bugarku Venelinu Venevu s identičnom konačnom visinom, ali uz obaranje letvice na prethodnima. Treće je, pak, mjesto pripalo Ruskinji Jekaterini Kunčevič (194 cm).

Blanka je propustila 198 cm da bi na dva metra, unatoč tehnički kvalitetno izvedenim skokovima, ubilježila tri neuspješna pokušaja. Međutim, imajući u vidu da je miting u Češkoj došao po samom svršetku napornih zimskih priprema koje su kulminirale desetodnevnim boravkom u poljskim Spalama nakon kojih ni sama Blanka nije očekivala ovako kvalitetno otvaranje sezone, preskočena visina je odličan rezultat kojim je prevarila i sebe samu: "Nikad nisam bila umornija. Ne očekujem puno jer proći će još nekoliko tjedana do postizanja optimalne forme".

Zadovoljan tromjesečnim pripremama u Splitu, završnim treninzima i radom pod punim opterećenjem u poljskom sportskom centru, jednako kao i danas prikazanim u Hustopeču je i Blankin otac i trener Joško koji nam je doznavši za pobjedu izjavio: "Pobjeda i kvalitetan rezultat usprkos akumuliranom umoru zasigurno raduju te ohrabruju uoči zahuktavanja sezone".

Što li nas čeka na EP u Birminghamu početkom ožujka?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!