Zimski sportovi

Matt pred zlatom, Ivica deveti

Branimir Korać • subota, 17.02.2007.

Prva vožnja slaloma skijaša na Svjetskom prvenstvu u Aareu izbacila je Marija Matta kao glavnog kandidata za zlatno odličje. Austrijancu se poklopila odlična vožnja te uz brojna odustajanja kandidata za odličja drži vodeću poziciju s velikom prednošću. Ivica Kostelić nije daleko od medalje, drži devetu poziciju, a srebro mu bježi tek 38 stotinki...

Dugačak i prepun zamki slalom u Aareu nakon prve vožnje dao je najviše razloga za zadovoljstvo Mariju Mattu. Austrijski specijalist za tehničke discipline u biti jedini je koji je prošao stazu na pravi način te mu to na kraju daje ogromnih sekundu i 14 stotinki prednosti nad drugoplasiranim Nijemcom Felixom Neureutherom. No ništa još nije odlučeno bez obzira na tu ogromnu prednost, a glavni razlog tome je staza koja se nije pokazala prijateljskom za skijaše priuštivši veliki broj odustanaka.

Matt do zlata može uz "ziherašku" vožnju bez velikog riskiranja, ima preveliku prednost da bi nepotrebno riskirao. Jedini je koji je odmaknuo, a narednih 11 skijaša konkurira za jednu od medalja.

Vezane vijesti

Ivica Kostelić nalazi se u tom društvu i drži nakon prve vožnje devetu poziciju. Kostelić je krenuo kao 20. sa starta, vozio je dobro obzirom da ima i zdravstvenih problema i za vodećim zaostaje sekundu i 52 stotinke dok mu drugoplasirani Nijemac bježi 38 stotinki.

Nakon prve vožnje najzadovoljniji mogu biti Austrijanci koji imaju trojicu među četvoricom najboljih predvođenih Marijom Mattom. Treće mjesto drži Manfred Pranger dok je četvrti Benjamin Raich.

Utrku su obilježila brojna odustajanja tako da je veći broj skijaša s visokim brojevima ušlo među 15 najboljih. Revija odustajanja krenula je nastupom velike domaće nade Jensa Byggmarka koji je sa startnim brojem dva u završnici utrke promašio vrata te odustao. Nakon njega odustajali su Ligety, Grandi, Herbst, Berthod, Sasaki, Schönfelder, Svindal, Zurbriggen, Albrecht, Vogl, Miller, ukupno preko 30 skijaša, a među njima i naš drugi predstavnik Dalibor Šamšal.

Slalom skijaša, prva vožnja:
1. Mario Matt (Austrija) 59.22
2. Felix Neureuther (Njemačka) +1.14
3. Manfred Pranger (Austrija) +1.19
4. Benjamin Raich (Austrija) +1.23
5. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.27
6. Manfred Moelgg (Italija) +1.33
7. Markus Larsson (Švedska) +1.34
8. Michael Janyk (Kanada) +1.48
9. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.52
10. Kalle Palander (Finska) +1.56...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!