Ostali sportovi

"S -20 na +20, oduševljena sam"

Bernard Jurišić • petak, 23.02.2007.

Broje se posljednji sati uoči skakačkog spektakla u Splitu. Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči sutrašnjeg velikog skakačkog mitinga na Gripama, medijima je predstavljena velika trojka, Blanka Vlašić, Kajsa Bergqvist i Venelina Veneva...

Na druženju s novinarima, manje od 24 sata uoči početka skakačkog mitinga (subota, 16:30h), tri ponajbolje svjetske skakačice predstavile su se hrvatskoj javnosti. U društvu Šveđanke Kajse Bergqvist i Bugarske Veneline Veneve, Blanka Vlašić izgledala je kao "starija sestra", makar je uvjerljivo najmlađa u tom društvu.

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

Skup su pozdravili uglednici iz Hrvatskog atletskog saveza, grada Splita, te glavnih sponzora Croatia osiguranja i Podravke. Blankin menadžer istaknuo je kako se u isto vrijeme održavaju skakački mitinzi u Parizu i Ateni, ali da splitski nudi uvjerljivo najbolje adute.

Naša najbolja atletičarka i rekorderka Blanka Vlašić, po prvi put će natjecanje ovakvog tipa dočekivati u svom stanu, umjesto u hotelskoj sobi.

Slika 3 od 4.
Foto: Bernard Jurišić

"Uzbuđena sam, makar se to na meni možda i ne vidi, ali dlanovi mi se znoje od uzbuđenja. Sutra će se dogoditi nešto veliko i za grad Split i za mene osobno, jer ću prvi put ovakvo natjecanje imati blizu svoje kuće. Zahvaljujem se svima koji su odlično obavili organizacijski posao, a ja ću se sutra pokušati svima odužiti što boljim skokovima."

Najveću Blankinu rivalku, s kojom iz tjedna u tjedan bije boj na svim stranama Europe, Šveđanka Kajsa Bergqvist, izgledala je kao pomalo anoreksični djevojčurak, kojem biste teško zalijepili etiketu vrhunske sportašice, ako ne znate kakvi rezultati stoje iza nje.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

"Sretna sam što sam ovdje, Blanka mi je toliko pričala o Splitu da sam jednostavno morala doći. I oduševljena sam najprije činjenicom da sam iz stockholmskih -20 došla na splitskih +20 u samo nekoliko sati leta. Tek sam stigla, pa grad nisam uspjela vidjeti, ali ono što sam vidjela iz zrakoplova duž cijele hrvatske obale je prekrasno. Nadam se večeras ili sutra tijekom dana malo više upoznati Split, vrijeme je prekrasno."

Pitali smo je koliko je nastupanje pred domaćom publikom motivacija, a koliko pritisak, s obzirom da će Blanka sutra sigurno imati puno veći teret na leđima od nje i s obzirom da je ona znala gubiti upravo na domaćem terenu.

"Domaći navijači mogu biti i prednost i mana. S jedne strane, svi od tebe očekuju najviše, pritisak je zaista velik, ali s druge strane cijela dvorana te podržava, daje ti snagu, izvlači iz tebe najviše kad ti je najpotrebnije."

Bugarka Veneva bila je kratka, s uobičajenim repertoatom kako je i ona zadovoljna što je došla u Split i kako se nada dobrom natjecanju sutra.

Završna riječ pripala je ipak prvoj zvijezdi mitinga. "Rekord sutra? Teško je išta obećavati, ali naravno da ću dati sve od sebe. U ovakvoj konkurenciji teško je vjerovati da ću ostati sama boriti se s visinama, no naravno da ću pokušati skinuti poneki rekord, makar najbolji rezultat sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!