Ostali sportovi

Najbolji: Kostelić, Pešalov, osmerac i odbojkašice

Bojan Purić • ponedjeljak, 25.12.2000.


Dužnosnici: politički i sportski (dp)
U organizaciji Sportskih novosti po 49. put novinari iz raznih hrvatskih sportskih redakcija (438 novinara iz 68 redakcija, među kojima i nekoliko Sport Netovih suradnika) izabrali su najbolje sportaše godine. Svečanost je održana u prepunoj "Kristalnoj" dvorani hotela Intercontinental. Premijer hrvatske Vlade Ivica Račan svojim prisustvovanjem uveličao je dodjelu ovih nagrada najboljim sportašima u protekloj godini.


Po treći puta zaredom najbolja sportašica: Janica Kostelić (Snimio: Dražen Patarčić)

Svečanost je počela dodjelom naslova u konkurenciji ženskih ekipa. Uvjerljivo prvo mjesto zauzela je hrvatska odbojkaška reprezentacija, ispred reprezentativki u samostrelu i stolnotenisačica. Za najbolju momčad, gotovo bez konkurencije, izabran je brončani olimpijski veslački osmerac, ispred vaterpolista VK Jug, rukometaša RK Metković i nogometaša NK Osijek.


Simpatični Nikolaj Pešalov s laskavom titulom najboljeg hrvatskog sportaša (Snimio: Dražen Patarčić)

Potom je dodijeljena tradicionalna nagrada Fair-play, i to nogometašu Osijeka Nenadu Bjelici koji je snosio troškove odlaska navijača u Prag na uzvratnu utakmicu 3. kola Kupa UEFA Slavia - Osijek i opremom pomogao amaterskim klubovima Višnjanu i porečkom Jadranu.

Za najboljeg sportaša proglašen je osvajač zlatne medalje u dizanju utega na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Sydneyu, Nikolaj Pešalov. Na drugo mjesto plasirao se plivački as Gordan Kožulj, a treći je najbolji europski reli-vozač Niko Pulić.

Vrhunac svečanosti bila je dodjela nagrade najboljoj sportašici. Gotovo jednoglasno izabrana je po treći put mlada skijaška zvijezda Janica Kostelić, ispred atletičarke Ivane Brkljačić i odbojkašice Barbare Jelić.

Na kraju su se gostima obratili uglednici, a predsjednik HOO Zdravko Hebel pozvao je na odavanje počasti ubijenom slavnom hrvatskom olimpijcu, Matiji Ljubeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!