Zimski sportovi

Matt vodi, Kostelić solidan

Goran Tomičić • utorak, 30.01.2007.

Nakon prve vožnje slaloma u Schladmingu, vodeći je Mario Matt, ispred Raicha i Byggmarka. Ivica Kostelić je vozio dobro i osvojio osmo mjesto...

Mario Matt je u Schladmingu potvrdio odličnu formu uoči Svjetskog prvenstva, dobrim nastupom stigao je u vodstvo nakon prve vožnje sa sedam stotinki prednosti ispred Raicha, koji će danas vjerojatno smanjiti Svindalovu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Jens Byggmark je još jednom potvrdio kvalitetu. Imao je mnogo problema na stazi, ali sve je uspio riješiti i ima odličnu poziciju uoči druge vožnje.

U borbi za postolje biti će i dva Talijana, Moelgg je potvrdio da ima odlične izglede u Äreu, a Rocca se dva dana nakon odustajanja u Kitzbühelu vratio dobrim rezultatima, i to su svi skijaši sa zaostatkom manjim od sekunde.

Nakon odustajanja u Kitzbühelu, Ivica Kostelić vozio je sigurno i oprezno s namjerom da završi utrku, a to je bilo dovoljno za osmo mjesto. Svindal je opet krenuo oprezno po nove bodove u borbi za Veliki kristalni globus i trenutno je na 13. poziciji. Miller je i dalje u lošoj slalomskoj formi, a to pokazuje i današnje 21. mjesto sa zaostatkom od dvije sekunde i 80 stotinki. Utrku nisu završili Sasaki, Schönfelder i Vogl, a Palander je diskvalificiran zbog ˝haklanja˝ jednih vrata u donjem dijelu.

Druga vožnja počinje u 20:45.

Schladming, slalom, prva vožnja
1.Mario Matt (Aut) 50:33
2.Benjamin Raich (Aut) 50:40
3.Jens Byggmark (Šve) 50:82
4.Giorgio Rocca (Ita) 50:96
5.Manfred Moelgg (Ita) 50:98
6.Andre Myhrer (Šve) 51:49
7.Marc Berthod (Švi) 51:51
8.Ivica Kostelić (Hrv) 51:65
9.Reinfried Herbst (Aut) 51:69
10.Manfred Pranger (Aut) 51:70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!