Nogomet

Pele se vraća nogometu

Zoran Zdelar • subota, 10.02.2007.

Jedan od najvećih svjetskih nogometaša, Pele, vraća se svom sportu. S obzirom da je već u poznim godinama neće igrati, ali će zato omogućiti mladim Brazilcima da se predstave europskim klubovima...

Nogometaš stoljeća prema Fifi, Brazilac Edson Arantes do Nascimento, znatno poznatiji kao Pele, dosad je u svijetu nogometa bio angažiran tek na pokojoj prezentaciji ili Fifinim eventima povodom velikih natjecanja. Od ovog mjeseca napokon se odlučio i više angažirati oko samog nogometa. Dogovorio je suradnju sa švicarskim drugoligaškim klubom na čijim će se terenima predstavljati ponajbolji mladi brazilski igrači europskim klubovima.

U sklopu kluba Lausanne-Sport bit će pokrenut Peleov kampus koji će osim odličnih uvjeta za treniranje mladim nogometašima pružati i obrazovanje. Pele, kako sam kaže, sve u svom životu duguje nogometu i vrijeme da napokon i on nešto vrati nogometu.

"Dosad sam primao brojne ponude od klubova diljem svijeta da ih preuzmem kao trener. No, sad sam odlučio raditi s mladim nogometašima. Možda će nekim igračima biti i iznenađenje imati mene kao neku vrstu menadžera koji im omogućuje probitak u Europi.", kazao je Pele.

Cilj cijelog programa je omogućiti igračima da se pripreme za svijet profesionalnog nogometa, da putuju diljem svijeta kako bi se pripremili na stvari koje bi ih mogle očekivati tijekom karijere, baš kao što to čine uostalom i mladi odvjetnici, bankari... Prema trenutnom ugovoru, ovakva suradnja između Brazila i švicarskog drugoligaša Lausanne-Sport trebala bi trajati deset godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!