Ostali sportovi

Blanka nastavlja dalje

HINA • ponedjeljak, 12.02.2007.

Niz dvoranskih nastupa naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić nastavlja ovog utorka u slovačkoj Banskoj Bistrici. Prošlosubotnji nastup u Bukureštu, kada je pobijedila sa 2.01 metrom podigao je samopouzdanje Blanki Vlašić, koja je upravo lani u Slovačkoj napravila svoj rekordni skok...

Tada je gledateljstvo tradicionalnog Euro SC high jump natjecanja u Banskoj Bistrici svjedočilo ne samo fantastičnom Blankinom preskoku 205 cm, što je i rekord mitinga, već i napadu na svjetski rekord na 209 cm. U prvom pokušaju na toj magičnoj visini Blanka je grubo srušila letvicu, u drugom pristupu izvela zadovoljavajući pokušaj, a u trećem zaletu natjerala je sve prisutne i sebe samu da se obim rukama uhvate za glavu.

Organizator se pobrinuo da sve ne bude lako dovodeći među ostalim skakačicama veliku atletsku zvijezdu Šveđanku Kasju Berqist, sve bolju i bolju Talijanku Antoniettu di Martino te brončanu sa Svjetskog prvenstva u Helsinkiju 2005. Šveđanku Emmu Green.

"Borba za poredak me uvijek posebno motivira, ali pravi, istinski, motiv bio bi mi pokušaj na 202 cm, te ako dođem u tu priliku možda neću ni skakati na 200 cm.", kazala je Blanka rano jutros pred put u zračnoj luci Split-Kaštela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!