Zimski sportovi

Kraj sezone za Roccu

Maja Giljanović • srijeda, 21.02.2007.

Prošlogodišnji osvajač Malog slalomskog kristalnog globusa, Talijan Giorgio Rocca danas će biti podvrgnut artroskopskom zahvatu na bolnom desnom koljenu...

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

31- godišnji se karabinjer iz Livigna konačno odlučio na operaciju nakon što je "shvatio da je ona jedino preostalo rješenje. Bol je prejaka i jednostavno ne mogu dalje".

Rocca je odugovlačio prepustiti se u ruke stručnjacima u specijaliziranoj torinskoj klinici, želeći ostati vodeći slalomaš Svjetskog kupa, ali i nadajući se odličju na netom završenom Svjetskom prvenstvu. Kako je, međutim, ispalo Rocca je u cijeloj sezoni doskijao tek jednom do postolja (treći u Leviju na samom startu sezone) te je u Areu izletio već u prvoj vožnji.

"Nažalost karijera mi je obilježena različitim teškim ozljedama, ali sam isto tako uvijek imao najbolju moguću medicinsku skrb koja mi je omogućavala povratak u sami vrh svjetskog skijanja. Nadam se da će i ovaj put proći sve u redu te će me doktor Schonhuber (obavio i artroskopiju ramena kao i dvostruko krpanje ligamenata i meniskusa) osposobiti za glavni cilj, a to su Olimpijske igre 2010. u Vancouveru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!