Nogomet

Lille bez uzvratnog dvoboja s Manchesterom?

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 21.02.2007.

Nakon što je zbog divljanja svojih navijača nizozemski Feyenord izbačen iz Kupa Uefe, slična situacija mogla bi se dogoditi i francuskom predstavniku u Ligi prvaka Lillu nakon divljanja njihovih navijača tijekom utakmice između istoimenog domaćina i Manchester Uniteda...

Uefa je započela istragu o divljanju francuskih navijača tijekom dvoboja između Lilla i Manchester Uniteda. United je podnio zahtjev nakon što je Garry Neville pogođen neidentificiranim predmetom, a posebno se nadaju dobrim raspletom ove istrage nakon što su zabilježeni mnogi svjedoci ovih nereda. Problem je nastao nakon što je Ryan Giggs pogodio za vodstvo Uniteda iz slobodnog udarca prije nego je glavni sudac dao znak da se isti udarac može izvesti.

Ograda od pet metara visine nije zaustavila navijače da iskažu svoje nezadovoljstvo. Unitedovi navijači koji su doslovce bili u kavezu, prvo su srušili sigurnosna vrata zbog prevelike gužve, a zatim su Lillovi navijači jedan drugoga prebacivali preko ograda ne bi li se dočepali travnjaka. Divljanje navijači uspjeli su nekako iskontrolirati policajci uz pomoć vodenog topa koji je zaustavio ulazak navijača na teren.

Manchesterov trener Sir Alex Ferguson zatražio je kaznu za Lille nakon što su zaprijetili da će njihovi igrači napustiti teren nakon kontroverznog Giggsovog gola. Glasnogovornik Uefe Rob Faulkner u kratkom intervjuu za BBC izjavio je: "Nakon kratkih snimaka koje smo dobili nakon utakmice, očekujemo još izvješća sudaca i delegata, a tek onda će komisija odlučiti o Lillovom statusu. Ponovno se otvara problem Lillovog stadiona. Ne znam kakve će biti sankcije protiv francuskog predstavnika, ali ako Lille bude osuđen, vjerujte mi kazna će biti drastična.".

Mnogi navijači Manchester Uniteda po povratku u Englesku osudili su svoje domaćine kako su se ponašali prema njima. Veliki propust Lillovi dužnosnici napravili su kada su na različite sektore igrališta puštali navijači sa kartama koje nisu valjane. Zbog toga je i nastala velika gužva među fanovima Manchester Uniteda. Ako se dokaže da su organizatori dopustili neovlašten ulaz sa različitim kartama na različite sektorima, kazna za Lille bi u ovom slučaju mogla biti drastična te bi se Manchester i bez uzvrata mogao plasirati i četvrtfinale Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!