Tenis

Prvi naslov za mladog Argentinca

Ivana Spahija • nedjelja, 25.02.2007.

Juan Monaco, 22 - godišnji Argentinac, u finalu turnira u svom Buenos Airesu svladao je Talijana Alessija Di Maura i tako stigao do prvog ATP naslova u karijeri...

Sat i tri minute bilo je potrebno Argentincu Monacu da ostvari svoj san i pred domaćom publikom podigne svoj prvi ATP trofej u karijeri. Ovom 22 - godišnjaku ovo je bilo drugo finale u karijeri, u prvom ga je 2005. godine u Casablanci porazio sunarodnjak Puerta. Monaco je treći Argentinac koji je osvojio naslov pobjednika turnira u Buenos Airesu.

U finalnom meču Monaco je dominirao od početka do kraja. Imao je sedam prilika oduzeti servis Talijanu, iskoristio je četiri, što je bilo dovoljno da sa uvjerljivih 6:1, 6:2 uzme i konačnu pobjedu.

Monaco je do finala došao preko skupine u kojoj je svladao Talijana Staracea i branitelja naslova, Carlosa Moyu, u četvrtfinalu je na tribine ispratio Peruanca Hornu, dok je u jučerašnjem polufinalu napravio još jedno iznenađenje i svladao četvrtog nositelja, Španjolca Almagra.

Di Mauru je ovo finale također bilo prvo u karijeri, a iako nije osvojio naslov pobjednika, nije bio nezadovoljan. Rekao je da je ugodno iznenađen dobrim igrama koje je pokazao na turniru i da je siguran da najbolje vrijeme njegove karijere tek dolazi.

ATP Buenos Aires, finale:: Monaco (Argentina) - Di Mauro (Italija) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!