Nogomet

Drogba zaustavio Eto'oa

Zoran Zdelar • petak, 02.03.2007.

Sjajni napadač engleskog Chelseaja i Obale Bjelokosti, Didier Drogba, proglašen je najboljim igračem Afrike za proteklu godinu. Ovom pobjedom zaustavio je napadača Barcelone, Samuela Eto'oa, u osvajanju nagrade rekordni četvrti put uzastopno...

Proglašeni su jučer najbolji igrači za proteklu godinu Crnog kontinenta. Za nagradu su konkurirali tri igrača. Napadač Chelseja i Obale Bjelokosti Didier Drogba, napadač Barcelone i Kameruna Samuel Eto'o te vezni igrač Chelseaja i Gane Michael Essien. Očekivano, glavna borba vodila se između dva napadača, dok je većina treće mjesto automatski dodijelila Essienu.

Protekle godine Eto'o je odnio nagradu ispred Drogbe s tek dva boda više, dok je ovog puta slavio Drogba sa 79 bodova nasuprot 74 Eto'ovih. Time je reprezentativac Obale Bjelokosti onemogućio Eto'ou slavljenje četvrtu godinu uzastopce. Essien je dobio 36 bodova. Inače, igrača godine birali su izbornici svih (53) afričkih reprezentacija.

28-godišnji Drogba je u 2006. godini odlično predvodio svoju reprezentaciju na Kupu nacija, gdje su u finalu poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca od Egipta. Također je Obalu Bjeokosti po prvi puta odveo na završnicu Svjetskog prvenstva, a osvojio je i naslov engleskog prvaka. "Iznimno mi je drago što je prepoznat moj trud. Vrlo sam sretan i ovo je velika nagrada za sve što sam žrtvovao dosad za nogometnu karijeru.", izjavio je najbolji Afrikanac.

Najboljim mladim igračem Afrike proglašen je branič francuskog Marseillea, Taye Taiwo, a nagradu za najbolju momčad godine odnijela je reprezentacija Gane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!