Nogomet

Sevilla i Newcastle kući pjevajući

Petar Plevnik • četvrtak, 15.02.2007.

U preostalih pet večerašnjih susreta šesnaestine finala Kupa Uefe favoriti su bili uvjerljivi. Branitelj naslova Sevilla lakše je od očekivanog prošla kroz Bukurešt, dok je uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Belgiji ubilježio Newcastle. Od hrvatskih igrača večeras je aktivan bio samo Mario Galinović, koji je tri puta morao vaditi loptu iz mreže Panathinaikosa...

Prvi su na teren večeras istrčali nogometaši moskovskog Spartaka i Celte iz Viga. Gosti, koji u Primeri vodeći grčeviti borbu za opstanak, u vodstvo su došli u 41. minuti pogotkom Nuneza. Nešto bolju igru u nastavku susreta domaćini su okrunili pogotkom Kaliničenka u 64. minuti za 1:1, što je i bio konačan rezultat susreta u Moskvi.

Iako je dvoboj Steaue i gostiju iz Seville tretiran kao jedan od najneizvjesnijih susreta 1/16 finala, branitelj naslova već je nakon 90 minuta u Bukureštu učinio velik korak prema prolasku u drugi krug. Iako je Steaua već u Ligi prvaka nagovjestila kako može biti izratito neugodna, posebice na domaćem terenu, dvomjesečena prvenstvena stanka očito je naškodila rumunjskoj momčadi, koja je večeras bila daleko od izdanja iz jesenskog dijela sezone. Tu činjenicu gosti su sjajno iskoristili te pogocima Poulsena u 41. i Kanoutea u 77. minuti došli do prednosti koju će teško prosuti za tjedan dana u Sevilli.

Vezane vijesti

Spokojni nakon prvog susreta mogu biti i u Newcastleu, budući da se Svrake sa gostovanja u Belgiji vraćaju sa kapitalnih 3:1. Gosti su već u prvom dijelu mogli riješiti susret, no na odmor se otišlo s početnim rezultatom. Za ono što nisu mogli napadači Newcastlea, u 47. se minuti autogolom pobrinuo Dindeleux, dovevši goste u vodstvo. Ni 12 minuta kasnije Newcastlea do pogotka nije došao iz igre, već iz 11-erca, kojeg je u pogodak pretvorio Martins. Nadu domaćinima pogotkom u 69. minuti vraća D'Haene, no sve dvojbe oko pobjednika, a i putnika među 16 najboljih riješeva Sibierski u 76. minuti.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Iako je na klupu Parme doveden prije svega kako bi u Serie A spasio što se spasiti da, Claudio Ranieri zasigurno se nadao izbjegavanju poraza u svom prvom službenom susretu na klupi talijanske momčadi. Iako bez svoje udarne igle, hrvatskog reprezentativca Igora Budana, Parma je vrlo dobro parirala Bragi i dugo se vremena činilo se kako će Talijani Portugal napustiti neporaženi. Tako je bilo sve do 81. minute kada Ze Carlos pogađa za 1:0 i donosi svojoj momčadi vrijednu pobjedu pred uzvrat u Parmi.

Sjajnu formu iz Championnata Lens je prenio i u Kup Uefa. Na Felix Bollaertu drugoplasirana momčad francuskog prvenstva ugostila je Panathinaikos i slavila sa 3:1. Gledatelji su na pogodak čekali do 49. minute, kada Jomaa dovodi domaće u vodstvo. Unatoč inicijativi domaćina, gosti su do pogotki stigli u 65. minuti preko Salpigidisa, no bilo je to ujedno i sve što su uspijeli napraviti. Pet minuta kasnije Jomaaa ponovno dovodi Lens u vodstvo, a za puno ugodniji put u vruću Atenu pobrinuo se Dindane, svladavši u 90. minuti Marija Galinovića s bijele točke, za konačnih 3:1 Lensa.

Kup Uefa, 1/16 finala, prve utakmice, 15.2.2007.:
Spartak Moskva - Celta Vigo 1:1, Steaua - Sevilla 0:2, Braga - Parma 1:0, Lens - Panathinaikos 3:1, Waregem - Newcastle 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!