Nogomet

Babić i Vranješ dalje, kraj za Pršu

Petar Plevnik • srijeda, 14.03.2007.

Nakon četiri večerašnja uzvratna susreta osmine finala Kupa Uefe poznata su imena prvih četvrtfinalista. U sva četiri susreta pobjede i prolaz dalje zabilježili su domaćini, a najuvjerljiviji su bili njemački predstavnici, Bayer i Werder...

Plasman u četvrtfinale prvi su osigurali nogometaši Bayera iz Leverkusena, prilično lako svladavši drugoplasiranu momčad francuskog prvenstva, Lens, koji je u Leverkusen doputovao s prednošću od 2:1. Da se Francuzi na BayAreni neće dobro provesti najavio je Barnetta pogodivši gredu u 13. minuti. Ipak, u 36. minuti zatresla se mreža gostiju, nakon što je Voronin udarcem sa ruba 16-erca svladao Itandjea.

Iako je domaćinima i 1:0 bilo dovoljno za prolaz dalje i u nastavku susreta Apotekari su zaigrali napadački, što im se isplatilo u 56. minuti, nakon što je udarac Voronina pogodio stativu, a Barbarez najbolje reagira na odbijenu loptu i povisuje na 2:0. Potonuli gosti do kraja susreta primili su i treći pogodak, a strijelac je bio Juan u 71. minuti. U redovima Bayer svih 90 minuta odigrao je Marko Babić.

Uspješnu njemačku večer upotpunio je Werder, koji je i uzvratnom susretu potvrdio kako je u ovom trenutku puno bolja momčad od Celte. Iako je Celta u Bremen doputovali sa jednim pogotkom zaostatka, u prvih 45 minuta momčad iz Viga nije pokazala previše ambicija prema golu domaćina. Najbolju prigodu imao je Werder u 41. minuti, no Schulzu ni dva pokušaja nisu bila dovoljna da dovede domaćina u vodstvo.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Ipak, gostujuća obrana kapitulirala je nakon samo tri minute igre u nastavku. Mladi Schindler, koji je u svlačionici zamjenio Hunta, sjajno je pronašao Almeidu, a Portugalac glavom dovodi Werder u vodstvo. Gosti su se nakratko radovali u 53. minuti, no pogodaka Perere poništen je zbog zaleđa. Zato su osam minuta kasnije razloga za zadovoljstvo imali domaćini, nakon što je Fritz sjajnim soloprodorom povisio na, kako se pokazalo, konačnih 2:0. Jurica Vranješ zamijenjen je u 64. minuti.

Iako su Glasgow Rangersi u Osasunu otputovali sa prilično nepovoljnim rezultatom iz prvog susreta (1:1), pobjeda u Old Firmu nad Celticom davala je nadu momčadi Waltera Smitha kako šansa za prolaz i eventualno finale na njihovom Hamden Parku nije izgubljena. Međutim, nakon večerašnjih 90 minuta u Osasuni, gosti mogu biti "zadovoljni" što su Osasunu napustili sa samo jednim pogotkom u mreži.

Već u prvom dijelu španjolska je momčad propustila nekoliko izglednih prigoda, od kojih su najbolje bile one Romea u početnim minutama susreta te Juanlua u 12. i 29. minuti. Mreža gostiju stajala je netaknutom sve do 70. minute, kada Kamerunac Webo koristi lošu intervenciju obrane Rangersa i dovodi svoju momčad u zasluženo vodstvo.

Gosti su najbolju prigodu da dođu do evenutalnih produžetaka imalo preko Ehiogua, no junak pobjede nad Celticom nije se još jednom uspio upisati u strijelce, što je značilo i oproštaj Rangersa od Europe. Dado Pršo u igru je ušao u 64. minuti umjesto Filipa Šebe.

Nakon što je u prvom susretu slavio u Bragi sa 3:2, Tottenham je prolaz među osam ostvario istovjetnom večerašnjom pobjedom na White Hart Laneu. Da se neće lako predati Portugalci su pokazali u 24. minuti, kada Huddlestone pogađa vlastitu mrežu i dovodi Bragu u vodstvo. Samo četiri minute kasnije, sjajni Berbatov pogotkom za 1:1 vraća stvari na početak, da bi Bugarin novim pogotkom u 42. minuti omogučio Spursima da na odmor odu s prednošću.

Ni u nastavku susreta uporni Portugalci se ne predaju, pa tako Andrade u 61. minuti zabija za 2:2 i unosi lagani nemir među domaće navijače. Ipak, da poklonici Tottenhama ne bi strijepili od još kojeg zalutalog metka, pobrinuo se Malbranque u 76. minuti pogotkom za konačnih 3:2 i prolaz dalje Tottenhama.

Kup Uefe, osmina finala, uzvratni susreti:
Bayer Leverkusen - Lens 3:0 (1:2)
Werder Bremen - Celta Vigo 2:0 (1:0)
Osasuna - Glasgow Rangers 1:0 (1:1)
Tottenham - Braga 3:2 (3:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!