Rukomet

Četiri Balića za dva Portlanda

Petar Plevnik • ponedjeljak, 26.03.2007.

U drugom polufinalnom susretu Lige prvaka, dvoboju Portland San Antonia i Kiela, kojeg su mnogi označili finalom prije finala, sastav Ivana Balića i Davora Dominikovića uspio je izboriti prednost od dva pogotka pred uzvrat u Njemačkoj...

Susret su puno bolje otvorili gosti, vodstvom od 3:0 u petoj minuti. Vodstvo Kiela trajalo je do 20. minute, kada Portland po prvi puta dolazi do izjednačenja, 10:10. Ipak, ponajprije zahvaljujući sjajanom Thierryu Omeryeru na golu, Kiel u posljednjih 10 minuta prvog dijela ponovno dolazi do vodstva, pa Zebre na odmor odlaze sa vodstvom od 18:17.

U drugi dio španjolski sastav ulazi sa Tomasom Svenssonom na golu, umjesto Kaspera Hvidta, što se u konačnici pokazalo ključnim poteom domaćeg trenera Equisoaina. Početni dio drugog dijela pripao je Portlandu, koji u 36. minuti po prvi puta na susretu odlazi na dva pogotka prednosti, 21:19. Nijemci se ni tad ne predaju te serijom 4:0 u 40. minuti odlaze na dva pogotka prednosti, 21:23.

U posljednjih 20 minuta Portland odigrava puno žešću obranu, a gostima su zbog ozljede igru morala napustiti dva vrlo bitna igrača, Šveđani Ahlm i Kim Andersson, tako da je Portland u završnici ipak uspio doći do konačnih 30:28, prednosti koja jamči da će se pitanje finalista riješavati u uzvratnom susretu u Kielu, u kojem će domaćinima vrlo vjerojatno nedostajati prvi kružni napadač, Marcus Ahlm.

Uz 13 obrana Svennsona, odličnu partiju u redovima Portlanda odigrao je Slovenac Renato Vugrinec, koji je sa osam postignutih pogodaka bio najbolji strijelac svoje momčadi. Ivano Balić četiri se puta upisao u strijelce. Kod Kiela ponovno je sjajan bio vratar Omeyer, koji je zabilježio čak 20 obrana, dok je najbolji strijelac gostiju bio Slovenac Vid Kavtičnik sa šest pogodaka.

Liga prvaka, polufinale, prvi susret:
Portland San Antonio - Kiel 30:28 (17:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!