Rukomet

Balić neuhvatljiv, ne i Portland

Petar Plevnik • petak, 30.03.2007.

Usprkos sjajnoj igri i 10 pogodaka Ivana Balića, Portland San Antonio nije uspio obraniti prednost od dva pogotka iz prvog susreta polufinala rukometne Lige prvaka. Kiel Zvonimira Serdarušića slavio je u uzvratu sa 37:34, dovoljno za plasman u finale...

Nakon šest godina čekanja, Kiel je ponovno u finalu Lige prvaka! Već nakon prvog susreta u Pamploni i pobjede Portlanda 30:28 bilo je jasno da će se pitanje finalista riješavati u uzvratnom susretu u Kielu. Tako je i bilo. 10 250 gledatelja u rasprodanoj Ostsee dvorani svjedočilo je sjajnoj utakmici, koja je završila na najbolji mogući način za domaćine.

Otvaranje susreta pripalo je Kielu, koji već u trećoj minuti dolazi do dva pogotka prednosti (3:1). Prvi puta gosti u vodstvo dolaze u devetoj minuti (6:7) pogotkom Ivana Balića, da bi u nekoliko navrata imali i po četiri pogotka prednosti. Bilo je to razdoblje sjajne igre Ivana Balića i u tim se trenucima činilo kako će sastav Noke Serdarušića jako teško pronaći put do finala. No, u svega pet minuta, u razmaku od 19. do 24. minute Kiel serijom 4:0 poravna na 16:16, da bi na odmor Zebre uspijele otići s prednošću od jednog pogotka.

Prvih 10 minuta nastavka igralo se gol za gol, da bi u manje 10 minuta Kiel serijom 7:1 otišao na 31:25, koliko je na semaforu Ostseehallea stajalo u 48. minuti. Prednost od šest pogodaka njemački sastav uspijeva održati sve do posljednjih pet minuta igre, tako da su Španjolci u završnici, pogotkom Davora Dominikovića 10 sekundi prije kraja susreta, samo uspijeli doći na, za njih, nedovoljnih 37:34.

Kiel su do plasmana u finale večeras predvodili Nikola Karabatić sa 10 te iskusni Stephan Lövgren sa osam pogodaka. Kod Portlanda, sjajni Ruesgo Parasin sa 12 i Ivano Balić sa 10 pogodaka bili su premalo za suprotstavljanje momčadi poput Kiela. Davor Dominiković jednom se upisao u strijelce.

O drugom finalistu u nedjelju će odlučiti Valladolid i Flensburg. Nijemci brane dva pogotka prednosti iz prvog susreta.

Rukomet, Liga prvaka, polufinale, uzvratni susret:
KIEL - Portland San Antonio 37:34 (28:30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!