Rukomet

Nijemci spriječili iznenađenje

Petar Plevnik • subota, 31.03.2007.

Nakon pomalo iznenađujuće pobjede Bosne u Sarajevu (20:18), rukometaši njemačkog HSV-a u uzvratnom susretu nisu dopustili iznenađenje te su pobjedom od 35:28 osigurali plasman u finale Kupa pobjednika kupova...

Iako krajnih 35:28 sugerira prilično uvjerljiv pobjedu momčadi iz Hamburga, Sarajlije su pružile vrlo jak otpor favoriziranim Nijemcima i momčad Halida Demirovića, unatoč ispadanju iz daljnjeg natjecanja, uistinu može biti zadovoljna prikazanom igrom.

Već od prve minute bilo je vidljivo da HSV neće lako na kraj sa Bosnom. Prednost od željenih tri pogotka razlike Nijemci su prvi put dohvatili u 14. minuti (10:7), no Bosna se ne predaje pa gosti na odmor odlaze sa itekako aktivnim rezultatom, minusom od dva pogotka (18:16).

U prvih 10 minuta nastavka HSV je uglavnom imao prednost od tri pogotka razlike, da bi potom uslijedio pad u igri Bosne, što Nijemci koriste i u nekoliko navrata odlaze na pet pogodaka prednosti. Konačni pad Bosne uslijedio je u razdoblju od 52. do 54. minute, kada domaći vratar Sandstrőm brani nekoliko napada, što HSV koristi i sa 28:24 odlazi na 31:24, prednost od sedam pogodaka, koji su Nijemci zadržali do kraja susreta.

Uz 10 obrana Sandströma, prvo ime u redovima domaćina Hens sa sedam te Yoon i Schröder sa šest pogodaka, dok u redovima Bosne najbolji Haramandić i Toromanović sa šest pogodaka.

Kup pobjednika kupova, polufinale, uzvratni susret:
HSV Hamburg - Bosna Sarajevo 35:28 (18:20)
*u zagradi je rezultat prvog susreta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!