Rukomet

Flensburg slavi Beutlera

Petar Plevnik • nedjelja, 01.04.2007.

Zahvaljujući obranjenom sedmercu Dana Beutlera u posljednjoj sekundi susreta, Flensburg je uspio preskočiti Valladolid i izboriti plasman u finale Lige prvaka, u kojem ga čeka veliki rival iz Bundeslige - Kiel...

Nakon što je Kiel uspio nadoknaditi prednost Portland San Antonia iz prvog susreta i plasirati se u finale Lige prvaka i u drugom njemačko-španjolskom obračunu, dvoboju Flensburga i Valladolida, uspješni je bio njemački predstavnik, omogućivši prvo njemačko finale nakon ujedinjenja Njemačke!

Sudeći po otvaranju susreta teško se je moglo pomisliti da će večeras slaviti Nijemci. Naime, Španjolci su otvorili utakmicu na najbolji mogući način; obranom 5:1 potpuno su otupili njemački napad, pa ne treba čuditi što je nakon 11 minuta igre rezultat glasio 6:1 za Valladolid. Sredinom prvog dijela Nijemci se vraćaju pa u 25. minuti susreta Flensburg izjednačava na 10:10. Na odmor se ipak otišlo s prednošću španjolskog sastava, 13:11.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nastavak susreta ponovno bolje otvaraju Španjolci, pa tako u 12. minuti nastavka imaju četiri pogotka prednosti (15:11). Upravo sjajne obrane vratara Beutlera omogućile su Flensburgu da u posljednjih 10 minuta uđe u egalu. No, nekoliko pogrešaka u posljednjim minutama susreta, dovelo je Valladolid u prigodu da preko Rodrigueza u posljednjoj sekundi iz sedmerca dođu do 26:24, koji bi ih zbog većeg broja postignutih pogodaka vodio u finale. No, Rodriguez nije pogodio, točnije njegov udarac sjajno brani Beutler i odvodi Flensburg u finale!

Uz junaka dana Beutlera, za pobjedu Flensburga najzaslužniji Christiansen i Jensen sa po pet pogodaka, dok se Blaženko Lacković tri puta upisao u strijelce. Kod Valladolida 16 obrana Sierre i osam pogodaka Gulla.

Liga prvaka, polufinale:
Valladolid - Flensburg 25:24 (30:32)
* u zagradi je rezultat prvog susreta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!