Ostali sportovi

Blanka korak do Kajse

Maja Giljanović • utorak, 20.02.2007.

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je na večerašnjem GA Galan 2007. mitingu u Stockholmu zauzela drugu poziciju...

U žestokoj konkurenciji koja je uključivala olimpijsku i svjetsku dvoransku prvakinju Jelenu Šlesarenko, svjetsku prvakinju Kajsu Bergqvist te europsku prvakinju Tiu Hellebaut, 23- godišnja je Splićanka preskočila 195 centimetara i plasirala se iza domaće uzdanice Kajse Bergqvist koja je prvi puta ove sezone uspjela preskočiti visinu od 198 centimetara.

Šveđanka je silno željela pobjedu pred domaćim navijačima i to po mogućnosti s visinom iznad ove godine uobičajenih 195-197 centimetara kako bi Blanki poslala rukavicu izazova uoči gostovanja u Splitu. Treće je mjesto pripalo Belgijanki Hellebaut s identičnih Blankinih 195, ali i s više prethodnih rušenja na nižim visinama.

Blanka je na zaletište izišla na 184 centimetra koja je svladala iz prvog pokušaja, padali su zatim bez problema i 189, 192 te 195. Šteta propuštenih 198 jer je u tom trenutku naša najbolja atletičarka vodila čiste liste, a Bergqvist je pobjednički skok upisala iz tek trećeg pokušaja.

Okrugla dva metra Blanka nije uspjela svladati te je drugu godinu zaredom natjecanje u Švedskoj završila na drugom mjestu.

Međutim, mislima već na Gripama gdje će u subotu pokušati pred domaćim navijačima uzvratiti Bergqvist istom mjerom, ali i nadmašiti ove sezone ponajbolju visašicu, Bugarku Venevu, zagrijavanje u Stockholmu će jamačno biti ocijenjeno zadovoljavajućim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!