Tenis

Senzacija u Buenos Airesu

Ivana Spahija • subota, 24.02.2007.

Odigrani su mečevi polufinala turnira u Buenos Airesu. Posljednji "preživjeli" nositelj, Španjolac Almagro danas se oprostio od turnira, a finale su zaslužila dva tenisača koji su u glavni turnir dospjeli preko kvalifikacija...

U prvom polufinalnom susretu domaći igrač Juan Monaco iznenadio je četvrtog nositelja Nicolasa Almagra i pobjedom nad Španjolcem plasirao se u drugo finale u karijeri. Argentincu je trebalo sat i 23 minute da kući pošalje četvrtog nositelja kojega je potpuno nadigrao u prvom setu prepustivši mu tek jedan gem. U drugom setu Almagro je solidnom igrom sačuvao sve svoje servise, tie - break je bio neizbježan, a Argentinac je ostao hladne glave i sa 6:1, 7:6 ušao u finale gdje ga čeka Talijan Di Mauro.

Di Mauro je definitivno najveća senzacija ovog turnira, tom 30 - godišnjaku danas odigrano polufinale je bilo prvo u karijeri, također će mu takvo biti i sutrašnje finale. Iako "prikriveni" favorit u današnjem ogledu, Diego Hartfield protiv Talijana nije imao šanse. Di Mauro mu je prepustio tek pet gemova u cijelom meču, odličnom igrom je došao do 6:1 u prvom setu, u drugom je naišao na bolju igru Argentinca koji je pred sam kraj izgubio koncentraciju što je Di Mauro iskoristio i sa konačnih 6:1, 6:4 rezervirao svoje mjesto u finalu.

Di Mauro i Monaco zbilja su senzacija ne samo na ovom turniru, nego i na ATP Touru uopće. Rijetko kad se dogodi da niti jedan postavljeni igrač ne dospije u finale, što je ovdje slučaj. Di Mauro i Monaco ne samo da nisu postavljeni na ovom turniru, nego nisu niti među prvih 50 igrača svijeta. Argentinac je trenutno 68. igrač svijeta dok je Talijan na 98. mjestu.

ATP Buenos Aires, polufinale: Monaco (Argentina) - Almagro (Španjolska) 6:1, 7:6, Di Mauro (Italija) - Hartfield (Argentina) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!