Zimski sportovi

Manjak snijega najbolji za Matta, Ivica bez druge vožnje

Goran Tomičić • nedjelja, 25.02.2007.

Proljetni slalom u Garmisch-Partenkirchenu je osim manjka snijega i staze na rubu regularnosti donio nastavak odlične forme sa Svjetskog prvenstva Maria Matta, velike zaostatka konkurenata i više od tri sekunde zaostatka Ivice Kostelića, što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju...

Matt je iskoristio startni broj jedan i još jednom pokazao da je u odličnoj slalomskoj formi, te na mekanoj stazi ostvario pola sekunde bolje vrijeme od Neureuthera, koji je jedini uspio parirati Mattu u gornjem dijelu i na prolazu je zaostajao 65 stotinki. U donjem dijelu je dobro držao liniju i nije napravio nijednu grešku, te je smanjio zaostatak na 54 stotinke.

U nastupu Palandera vidjelo se koliko Finac ima iskustva, ali i da je ovo sezona njegova povratka nakon teške ozljede u Äreu na završnici prošle sezone, u teškim uvjetima na gornjem dijelu zaostao je 71 stotinku za Mattom, a do kraja je rutinskom vožnjom izgubio još samo šest stotinki.

Izglede u borbi za postolje imaju Moelgg, Berthod i Janyk, dok Raich na sedmom mjestu zaostaje sekundu i 45 stotinki. Svindal je na 15. mjestu i vjerojatno će i nakon današnje utrke zadržati vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Miller opet nije završio slalom i propustio je novu veliku priliku za priključenje borbi za Veliki kristalni globus.

Iznenađenja prve vožnje su Austrijanac Dreiler i Švicarac Gini na diobi 16. mjesta, te njegov sunarodnjak Viletta na 21. poziciji.

Ivica Kostelić je napravio veliku pogrešku u gornjem dijelu staze i do kraja nije uspio nadoknaditi izgubljeno vrijeme, te zaostaje više od tri sekunde za Mattom i nećemo ga vidjeti u drugoj vožnji, koja je na rasporedu u 13 sati.

Garmisch-Partenkirchenu, slalom, skijaši, 25.2.2007.:
1. Mario Matt (Aut) 46.15
2. Felix Neureuther (Ger) 46.69
3. Kalle Palander (Fin) 46.92
4. Moelgg Manfred (Ita) 46.95
5. Marc Berthod (Sui) 47.03
6. Michael Janyk (Can) 47.06
7. Benjamin Raich (Aut) 47.60
8. Jean-Baptiste Grange (Fra) 47.71
9. Jens Byggmark (Swe) 47.72
10. Thomas Grandi (Can) 47.97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!