Zimski sportovi

Schild u svom filmu, Jelušić na pragu postolja

Bruno Blumenschein • nedjelja, 11.03.2007.

Njemački Zwiesel je pretposljednja stanica najboljih svjetskih slalomašica, a prva vožnja je donijela novu dominaciju Austrijanke Marlies Schild. Stazu Zorana Sobola najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić je iskoristila za četvrtu poziciju prije druge vožnje i novu nadu za plasman na pobjedničko postolje...

Nedjeljno jutro u njemačkom Zwieselu je donijelo nedostatak magle, stazu trenera Ane Jelušić, Zorana Sobola i startni broj jedan za najbolju hrvatsku skijašicu ove sezone. Mlada Riječanka je ritmičnu stazu s dosta brzih vendi i lukova uspjela iskoristiti za novu nadu svojoj ekipi i svim navijačima u plasman na pobjedničko postolje.

Tvrda staza je pružila dobre uvjete skijašicama koje je ponovno najbolje iskoristila Marlies Schild za odlazak na (pre)velikih 91 stotinku sekunde zaostatka ispred pratnje. Austrijanka je prvu vožnju odvozila sa samo jednom namjerom, doći do prednosti koja bi osigurala veliku šansu za novu pobjedu i pritisak na Nicole Hosp u utrci za veliki kristalni globus.

Da joj Zwiesel u potpunosti odgovara potvrdila je Tanja Poutiainen odličnom vožnjom, dovoljnom za drugu poziciju, nakon što je jučer došla do pobjede u veleslalomu. Veselje za iskusnu Finkinju mogu umanjiti Anna Ottosson i Therese Borssen, švedski dvojac koji drži treću, odnosno četvrtu poziciju.

Koliko će biti zanimljiva druga vožnja (13:15 sati), pokazuje i činjenica kako drugoplasiranu Poutiainen i šestoplasiranu Nicole Gius dijeli samo 23 stotinke sekunde, dok bi se za micanje Schild s vodećeg mjesta trebalo dogoditi čudo ili velika greška odlične Austrijanke.

Zwiesel, slalom, skijašice, 11. ožujka 2007.:
1. Marlies Schild (Aut) 46.65
2. Tanja Poutiainen (Fin) 47.56
3. Anna Ottosson (Swe) 47.62
4. Therese Borssen (Swe) 47.66
5. Ana Jelušić (Cro) 47.78
6. Nicole Gius (Ita) 47.79
7. Anja Paerson (Swe) 47.95
8. Veronika Zuzulova (Svk) 48.11
9. Sarka Zahrobska (Cze) 48.27
10. Florine De Leymarie (Fra) 48.46

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!