Zimski sportovi

Schild deklasirala konkurenciju, Anu zaustavila pogreška

Bruno Blumenschein • nedjelja, 11.03.2007.

Slalomska dominacija Marlies Schild je u njemačkom Zwieselu dokazana s više od dvije sekunde prednosti ispred drugoplasiranog dvojca Zahrobska-Ottosson. Hrvatska skijašica Ana Jelušić može žaliti za velikom prilikom koju je propustila za plasman na pobjedničko postolje...

I to se jednom moralo dogoditi. Sa 20 godina je čudno da se i prije nije dogodilo, ali Zwiesel je donio prekid konstante nastupa Ane Jelušić u slalomu ove sezone. Odličnu vožnju Sarke Zahrobske hrvatska skijašica je pokušala nadvisiti agresivnom vožnjom u drugom laufu.

I sve je odlično išlo do drugog dijela staze kada Ana pokušava prebrzo izaći iz jedne vende i pada. Uspjela se dići i vratiti na stazu, međutim, kasnije je diskvalificirana. Ostaje veliki žal jer je Jelušić na prolazu imala čak 83 stotinke sekunde prednosti i odličan ritam. Postolje je bilo nadomak ruke, ali se ispriječila gornja skija i prevelika želja.

Iskoristila je to iskusna Anna Ottosson da unatoč velikoj pogrešci izjednači vrijeme Zahrobske te zahvaljujući lošijem doljnjem dijelu Tanje Poutiainen osvoji drugo mjesto. Tako je Zahrobska prije posljednjeg ovosezonskog slaloma u švicarskom Lenzerheideu preuzela drugo mjesto u poretku najboljih svjetskih slalomašica, ali Ana zasigurno ima snage i kvalitete vratiti prvo mjesto iza najbolje.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Upravo smo najbolje ostavili za kraj jer da ne postoji sljemenska "Snježna kraljica" za Marlies Schild bi trebali izmisliti tu titulu. Ono što je Austrijanka prikazala u drugoj vožnji podsjetilo je na dane dominacije Janice Kostelić i dokazalo da se današnji ženski slalom sastoji od Schild i svih ostalih. Konačna razlika iznosi dvije sekunde i 23 stotinke i veliki osmjeh na licu Austrijanke.

Zwiesel, slalom, skijašice, 11. ožujka 2007.:
1. Marlies Schild (Aut) 1:36.67
2. Anna Ottosson (Swe) 1:38.90
2. Sarka Zahrobska (Cze) 1:38.90
4. Nicole Guis (Ita) 1:39.20
5. Tanja Poutiainen (Fin) 1:39.24
6. Veronika Zuzulova (Svk) 1:39.42
7. Therese Borssen (Swe) 1:39.46
8. Florine De Leymarie (Fra) 1:39.84
9. Monika Bergmann-Schmuderer (Ger) 1:39.95
10. Maria Riesch (Ger) 1:40.24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!