Ostali sportovi

Blanka Vlašić evidentan kandidat za Peking

Maja Giljanović • srijeda, 21.03.2007.

Na danas održanoj 33. sjednici Hrvatskog olimpijskog odbora, najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je unapređena u status evidentne kandidatkinje za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine...

Lista potencijalnih putnika trenutno broji 44 A te 39 B kandidata, a Splićanka se ovom odlukom članova Vijeća pridružuje streljačici Snježani Pejčić. Kandidati se, inače, razvrstavaju na temelju postignutih rezultata i(li) stručne prosudbe o mogućem kvalificiranju za sudjelovanje na Igrama. Uvjeti za A listu su: plasman od prvog do osmog mjesta na svjetskom prvenstvu ili od prvog do trećeg na europskom dok se za B listu vrednuje plasman od devetog do šesnaestog na svjetskom ili od četvrtog do osmog na europskom ili plasman među prva tri atletičara na Mediteranskim igrama. Evidentan, pak, kandidat treba ostvarenu kvalifikacijsku A normu ili se određuje po kriteriju poretka ili rejtinga (prema pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora uvjet za sudjelovanje pojedinca na Igrama u Pekingu).

Blanka je od 1. kolovoza 2005. bila korisnica stipendije A olimpijskog kandidata, a budući je kvalifikacijsku normu (195 centimetara) preskočila (obilato te opetovano) od početka godine promovirana je u najvišu klasu sportaša zajedno s Pejčić koja je isti status izborila u rujnu prošle godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!