Tenis

Federer u strahu, Canas i dalje ne posustaje

Ivana Spahija • nedjelja, 25.03.2007.

Kiša je ponovno zasmetala tenisačima u Miamiju koji su igrali mečeve drugog kola, odigrano je tek devet mečeva. Najveće iznenađenje priredio je Kolumbijac Falla koji je porazio devetog nositelja Haasa, a sigurne su pobjede upisali branitelj naslova Federer i 11. nositelj Nalbandian...

Federer je bez puno muke svladao američkog kvalifikanta Sama Querreyja u samo 62 minute igre. Iako je meč bio prekinut zbog kiše, to nije puno zasmetalo prvom igraču svijeta koji je sa 6:4, 6:3 rezervirao svoje mjesto u trećem kolu. U prvom setu je Federer krenuo očekivano agresivno, imao je čak šest prilika za break, iskoristio je jednu, što mu je bilo dovoljno da osvoji set. Drugi set je donio nešto bolju igru Amerikanca, Federer mu je ipak dva puta oduzeo servis i upisao pobjedu.

Uspješan je bio i Federerov "krvnik" iz Indian Wellsa, Guillermo Canas je u posljednje vrijeme nanizao dosta dobrih rezultata. U sinoćnjem meču drugog kola Argentinac je svladao 19. nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera nakon skoro tri sata igre. Prvi je set pripao Ferreru nakon tie - breaka, u drugom je setu pojačao Canas koji je iskoristivši tri break prilike uzeo set rezultatom 6:3. Treći set je donio najviše uzbuđenja, Ferrero je deset puta bio prisiljen spašavati svoj servis, Canas je dva puta napravio break i sa konačnih 6:7, 6:3, 7:5 plasirao se u treće kolo turnira.

"Lucky loser", Kolumbijac Alejandro Falla, koji je u glavom turniru zamijenio Nijemca Kohlschreibera, napravio je iznenađenje kola svladavši devetog nositelja, Nijemca Tommyja Haasa. Nakon sat i deset minuta igre, Falla je sa dva puta po 6:4 ispratio Nijemca na tribine. Iz prilično izjednačenog meča Nijemac je izišao kao pobjednik, iskoristio je ukupno četiri od osam break prilika i plasirao se u treće kolo gdje ga čeka pobjednik susreta Štepanek - Gaudio.

U francuskom dvoboju Gasquet - Grosjean uspješniji je bio Richard Gasquet koji je 15. nositelj na turniru. Prvi set je nakon jednog breaka uzeo Gasquet rezultatom 6:4, u drugom se probudio Grosjean koji je šokirao sunarodnjaka osvojivši set sa 6:0. Ipak, Gasquet se sabrao dovoljno da u odlučujućem setu tri puta oduzme servis Grosjeanu što mu je donijelo konačnu pobjedu.

55 minuta bilo je potrebno Fincu Jarkku Nieminenu da upiše pobjedu protiv ruskog "lucky losera" Evgenija Koroleva. Nieminen je dominirao cijelim susretom u kojem je iskoristio šest od čak 15 break prilika i sa glatkih 6:0, 6:0 ušetao u treće kolo.

Od ostalih mečeva, valja izdvojiti pobjedu 11. nositelja Davida Nalbandiana koji je sa 6:3, 6:4 svladao Amerikanca Vincenta Spadeu. Argentinac Chela je sa dva puta po 6:2 kući poslao Srbina Tipsarevića, a Čeh Tomaš Berdych je u dva seta svladao francusku nadu Arnauda Clementa.

ATP Masters Series Miami, drugo kolo: Federer (Švicarska, 1) - Querrey (SAD) 6:4, 6:3, Canas (Argentina) - Ferrero (Španjolska, 19) 6:7, 6:3, 7:5, Falla (Kolumbija) - Haas (Njemačka, 9) 6:4, 6:4, Gasquet (Francuska, 15) - Grosjean (Francuska) 6:4, 0:6, 6:2, Nieminen (Finska, 20) - Korolev (Rusija) 6:0, 6:0, Chela (Argentina, 23) - Tipsarević (Srbija) 6:2, 6:2, Berdych (Češka, 14) - Clement (Francuska) 6:4, 6:1, Nalbandian (Argentina, 11) - Spadea (SAD) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!