Nogomet

Talijanski udar u četiri minute

Bruno Blumenschein, Ivana Spahija • srijeda, 11.04.2007.

Dva lucidna poteza Clarencea Seedorfa i egzekucija Pipa Inzaghija u prvom poluvremenu bilo je dovoljno Milanu za prolaz u polufinale Lige prvaka, gdje će protiv Manchester Uniteda imati priliku vratiti čast talijanskom nogometu. Liverpool protiv PSV-a, zahvaljujući Peteru Crouchu, nije imao problema potvrditi prolaz u nove dvoboje s Chelseajem...

Bayern - Milan 0:2

Nakon prošlotjednih 2:2 koje su Bavarci donijeli iz Milana, činilo se kako Talijanima neće biti lako na užarenom terenu Allianz Arene. Hitzfeldovi izabranici imali su prednost domaćeg terena i dva vrijedna gola postignuta u gostima, ali ni to im nije bilo dovoljno da dospiju u polufinale Lige prvaka. Milanesi su im u samo četiri minute srušili sve snove o polufinalu...

Nakon suzdržanog otvaranja utakmice i odmjeravanja snaga na terenu, prvi su zaprijetili igrači Bayerna u osmoj minuti susreta kada je Van Bommel odlično dodao za Lella koji je uputio udarac prema vratima Milana, a u posljednji čas je tu loptu sa gol - crte izbacio Oddo. Minutu nakon toga uzvratili su rossoneri, Inzaghi se sam našao ispred gola Olivera Kahna, ali nije dobro primio loptu glavom te je poslao u gol aut.

Bavarci su u 12. minuti imali odličnu priliku za doći u vodstvo, pucao je Podolski, odlično je obranio Dida. S druge strane crveno - crni su imali priliku za vodstvo u 19. minuti, Jankulovski je dodao za Inzaghija koji je glavom gađao ravno u vratara Kahna. Pritisak Milana na Bayernovu obranu se nastavio, a to im se isplatilo u 27. minuti susreta. Lopta se od Podolskog odbila do Kake koji je odlično dodao za Seedorfa, a Nizozemac je bez problema pospremio u mrežu Kahna. 1:0 za Milan!

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Tri minute kasnije Jankulovski je odlično pronašao Seedorfa, Lucio je zakasnio izići na tu loptu, a Nizozemac je dodao Inzaghiju koji je sa sredine kaznenog prostora poslao u mrežu Bayerna za vodstvo Milana od 2:0. Nakon toga uslijedio je totalni raspad igre Nijemaca, u 41. minuti susreta Van Bommel je izveo slobodan udarac sa nekih 30 metara udaljenosti od vrata Milana, nastala je gužva ispred Dide, a Podolski se nije snašao te je loptu poslao ravno u brazilskog vratara.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je dobru igru njemačke momčadi, u 55. minuti Salihamidžić je imao odličnu priliku za pogodak, ali je gađao pokraj gola. Dvije minute kasnije Van Bommel je sa 35 metara udaljenosti uputuio silovit udarac prema vratima Dide, ali ni on nije bio precizan.

Uslijedilo je potpuno opsjedanje šesnaesterca Milana, prilike Bayerna su sijevale jedna za drugom, ali se rezultat nije mijenjao. U 63. minuti ponovno je iz daljine zaprijetio Van Bommel, siguran je bio Dida. Dvije minute kasnije uzvratili su Talijani, Kaka je sam izišao ispred vrata Bayerna i pogodio vratara Kahna. I Salihamidžić je u 71. minuti pokušao smanjiti na 2:1, njegov udarac blokirao je Ambrosini. Isti igrač je zaprijetio i u 79. minuti, na mjestu je bio Dida.

Do kraja susreta još su nekoliko puta zaprijetili Van Bommel i Pizarro, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Milan je tako ponovno postao "crna mačka" za Bayern, a Pippo Inzaghi je postigao svoj šesti pogodak u mrežu Bavaraca. U polufinalu Lige prvaka milanese očekuje težak zadatak protiv Manchester Uniteda koji je jučer sa sedam pogodaka ispratio njihove sunarodnjake natrag u Rim.

Liverpool - PSV 1:0

Liverpool je kod kuće dočekao PSV sa sigurnom prednošću od tri pogotka iz prvog susreta, zbog toga se ovaj susret činio rutinski za domaćine. Doista je i bio rutinski, Englezi su pogotkom Croucha upisali pobjedu od 1:0 i potvrdili svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka.

PSV je zaprijetio već u trećoj minuti, Cocu je poslao loptu do Farfana koji nije bio pokriven od strane braniča Liverpoola, morao je intervenirati Liverpoolov vratar Reina koji je bio na visini zadatka. Nastavak poluvremena pripao je igračima Liverpoola koji su opsjedali kazneni prostor Nizozemaca. Prvo je u 21. minuti neprecizan bio Pennant, koji je i pet minuta kasnije pokušao volejem svladati Gomesa, ali bez uspjeha. Englezi su još jednom zaprijetili u 43. minuti, Zenden je gađao iz slobodnog udarca, a lopta je za tek nekoliko centimetara otišla iznad grede.

U nastavku susreta ponovno su zaprijetili gosti, Farfan je uputio udarac sa ruba šesnaesterca, a solidno je obranio Reina. Farfan je ponovno zaprijetio u 53. minuti, ponovno je na mjestu bio Reina. Dvije minute kasnije zaprijetili su i domaćini, Sissoko je imao odličan solo prodor te je dodao za Croucha koji je za tek nekoliko centimetara bio neprecizan, njegov udarac završio je pokraj gola.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

U 64. minuti gosti su ostali s igračem manje, izravan crveni karton dobio je Marcellis zbog prekršaja na Zendenu. Domaćinima nije trebalo dugo da to kazne, u 69. minuti Riise je odlično probio po lijevoj strani, dodao je za Croucha, ali Gomes je odbio do Fowlera koji je ponovno dodao za Croucha, a odlični Englez ovaj put nije oklijevao te je iz blizine svladao Gomesa. 1:0 za Liverpool!

Nakon ovog pogotka rastrčali su se igrači Liverpoola iako nije bilo potrebe za tim, s obzirom na to da je ukupan rezultat u tim trenucima iznosio 4:0. Ipak, u 82. minuti je ponovno zaprijetio Crouch nakon dodavanja Gonzaleza, a minutu kasnije je Sissoko bio neprecizan. Isti igrač je tri minute kasnije odlično uposlio Croucha koji je uputio udarac sa 20 metara udaljenosti, a Gomes je obranio. Englezi su i u 89. minuti imali priliku za povećanje vodstva, Pennant se sam našao ispred Gomesa, a PSV-ov vratar je dva puta odlično obranio njegove udarce.

To je ujedno bila i posljednja velika prilika na utakmici, Liverpool se sa ukupnih 4:0 s lakoćom plasirao u polufinale, gdje će se susresti sa dobro poznatim protivnikom, engleskim Chelseajem. To će zasigurno biti zanimljiv susret pun neizvjesnosti do samoga kraja.

Liga prvaka, četvrtfinale, 11. travnja 2007.:
Bayern - Milan 0:2 (Seedorf 28., Inzaghi 32.)
Liverpool - PSV 1:0 (Crouch 67.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!