Nogomet

Izraelci vjeruju u čudo, Parma i Bukurešt u preokret

Filip Galić • četvrtak, 22.02.2007.

Danas je na rasporedu 15 utakmica uzvrata trećeg kola Kupa UEFA. Od njih 16, Tottenham može mirno spavati jer je Feyenoord izbačen iz natjecanja zbog divljanja njegovih navijača u porazu protiv Nancya 3:0, ove jeseni. Ostali klubovi će pokušati doći do četvrtog kola, a neki od njih imaju prilično mirnu situaciju.

Ako radi bahatosti i potpune indolentnosti ne zabrljaju, večerašnje utakmice bi mogle predstavljati formalnost za Werder, Sevillu, Newcastle i Espanyol. Od ova četiri kluba Werder jedini gostuje, ali teško je za očekivati da će neuvjerljivi Ajax preokrenuti 0:3 deficit. Jurica Vranješ bi trebao nastupiti za Nijemce. Sevilla, Paris SG, Newcastle i Espanyol su ostvarili gostujuće pobjede, od toga prve tri sa dva gola razlike. Sevilla je na jao teškom gostovanju porazila Steauu 2:0, Paris SG AEK Atenu istim rezultatom, a Newcastle belgijski Zulte-Waregem 3:1. Espanyol mora biti malo oprezniji protiv Livorna jer ima 'samo' 2:1 pobjedu.

Šahtar Donjeck, našeg Darija Srne će se morati vaditi protiv Nancya u Francuskoj. Nancy ne igra više tako dobro kao na početku sezone kada su dobivali Schalke 04 ili Feyenoord, ali 1:1 rezultat ih stavlja u prednost da naprave nešto jako veliko uspiju li odigrati 0:0 ili pobjediti bilo kojih rezultatom. No Šahtar je u identičnoj situaciji bio pred dvije godine, kada su na AufSchalke Areni porazili Schalke 0:1, iako su Nijemci imali 1:1 iz Donjecka. Celta također ima 1:1, protiv moskovskog Spartaka. Za klub koji se batrga u Primeri Kup UEFA je lijepa prilika da se spasi sezona, na bilo kakav način mogući.

Izraelci su posljednjih sezona imali odličnih rezultata, ali još nisu bili u situaciji da imaju dva predstavnika među 16 najboljih. Maccabi Haifa je izvukao 0:0 kod CSKA Moskve, u utakmici koja je igrana u Vladikavkazu, kako bi se izbjegli teški zimski uvjeti. Ovaj puta se utakmica seli u toplije podneblje, na vrući stadion. Maccabi još ove sezone nije izgubio utakmicu kod kuće, a CSKA ne briljira. Drugi izraelski predstavnik, Hapoel Tel-Aviv donosi u Glasgow 2:1 pobjedu. Rangersima se vraća Dado Pršo kojeg označuju kao jednu od najvećih uzdanica za ovu utakmicu. Glasgow je sve do Tel-Aviva imao briljantnu seriju od 12 utakmica bez poraza, a za osminu finala će na Ibroxu učini sve. Ove sezone su dobivali sve utakmice na svojem terenu.

Zanimljivo će biti u Pamploni, gdje istoimeni domaćin i Bordeaux kreću od nule, nakon što je prvi susret završio 0:0. AZ pak, iako nije pobjedio u Istanbulu protiv Fenerbahcea, ima ogromna 3 gostujuća gola te može u nekom scenariju ići i na remi. Ipak, teško, Van Gaal nije takav trener, a AZ kod kuće i vani igra jako napadački.

Hrvatska kolonija u Ateni će imati zahtjevan posao protiv Lensa, a pod posebnom prismotrom će biti Galinović koji je kiksao u prvom susretu i djelom je krivac što je Lens izvukao visokih 3:1. U Bukureštu i Parmi, današnji domaćini će činiti sve da preokrenu zaostatak od 0:1. U Dinamu imaju više razloga za nezadovoljstvo jer je Miccoli donio Benfici pobjedu u 90.minuti, dok će se Parma pouzdati na šok terapiju koju je trebao donijeti novi trener Ranieri. Za sada promjena trenera nije urodila plodom, a Braga ove sezone teško gubi i pred Parmom se nalazi ogroman izazov. Isto će pokušati i Blackburn koji ipak ima podnosšljivijih 2:3 iz prvog susreta sa Bayerom.

Parovi:
Blackburn - Bayer Leverkusen
Glasgow R. - Hapoel TA
Espanyol - Livorno
AZ Alkmaar - Fenerbahce
Ajax Amsterdam - Werder Bremen
Maccabi Haifa - CSKA Moskva
Paris SG - AEK Atena
Dinamo Bukurešt - Benfica
Nancy - Šahtar Donjeck
Osasuna - Bordeaux
Sevilla - Steaua Bukurešt
Celta Vigo - Spartak Moskva
Newcastle - Zulte-Waregem
Parma - Braga
Panathinaikos - Lens

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!