Tenis

Svi u dva seta

Branimir Korać • petak, 23.02.2007.

Poznati su svi četvrtfinalisti ATP turbira u Memphisu. Posljednjih šest susreta drugog kola riješeni su u dva seta u kojima favoriti nisu imali problema. Jürgen Melzer jedini je od favorita pokleknuo, ali njega je mučila trbušna viroza te je predao meč Luu...

Prvi nositelj ATP turnira u Memphisu Andy Roddick slavio je u dva seta protiv Benjamina Beckera. Becker je imao velikih problema s Roddickovim servisom, tek šest poena osvojio je na njegov servis tako da nije bio previše opasan. Roddick je agresivnom igrom prošao dalje te potvrdio titulu favorita za naslov. "Odlučila je igra s osnovne linije gdje sam ga potpuno nadigrao. Forhend me danas sjajno služio i osjećao sam se moćno", rekao je nakon meča Roddick.

Austrijanac Jürgen Melzer predao je meč od rezultata 7:6, 1:1 za Yen Hsun Lua iz Tajvana. Razlog je trbušna viroza koja je "napala" već nekolicinu igrača.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Problema nije imao Andy Murray. On je u drugom kolu igrao protiv Danca Kristiana Plessa i slavio sa 6:3, 7:6, a susret je mogao i puno brže privesti kraju. U drugom setu imao je četiri break prilike, no nije ih iskoristio i morao je meč rješavati u tie-breaku.

Odličan meč odigrao je Mardy Fish koji je nadigrao Juana Manuela Del Potra. Prvi set bio je brzo riješen, Fish ga je uzeo sa 6:1 da bi u drugom tek u 13. igri s 11:9 došao do pobjede. 22 asa odservirao je Amerikanac potvrdivši još jednom kako igra u odličnoj formi ove sezone.

U četvrtfinalu je i mladi Sam Querrey koji je kao i Fish ubacio 22 asa u pobjedi nad Francuzom Julienom Benneteauom. Benneteau je imao čak devet break lopti, ali niti jednu nije iskoristio i ima razloga za razočaranje.

Dosta se mučio Tommy Haas koji je morao igrati dva tie-breaka da slomi otpor Amera Delica. Sat i pol trebalo je Haasu za prolaz u četvrtfinale protiv neugodnog Delica koji mu nije pružio niti jednu priliku za oduzimanje servisa.

ATP Memphis, drugo kolo:
Mardy Fish (USA, 4) - Juan Manuel Del Potro (ARG) 6:1, 7:6(9), Yen Hsun Lu (TPE) - Jürgen Melzer (AUT, 6) 7:6(2), 1:1 predaja Melzer, Tommy Haas (GER, 2) - Amer Delic (USA) 7:6(2), 7:6(5), Sam Querrey (USA) - Julien Benneteau (FRA, 7) 6:3, 6:4, Andy Murray (GBR, 3) - Kristian Pless (DEN) 6:3, 7:6(4), Andy Roddick (USA, 1) - Benjamin Becker (GER) 7:6(4), 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!