Tenis

Francuz u latino ritmu četvrtfinala

Ivana Spahija • petak, 23.02.2007.

Na turniru u Buenos Airesu odigrani su posljednji mečevi po skupinama te su poznati svi četvrtfinalisti. Juan Ignacio Chela prolaskom u četvrtfinale razveselio je domaću publiku, Francuz Devilder došao je do prvog četvrtfinala u karijeri, a od turnira se oprostio i branitelj naslova...

PRVA SKUPINA

Peruanac Luis Horna plasirao se u četvrtfinale turnira nakon što je u posljednjem meču prve skupine svladao domaćeg igrača, Guillerma Canasa. Horna je od Argentinca bio bolji u tri seta, nakon što je prvi set izgubio rezultatom 6:4, druga dva je osvojio identičnim rezultatom, 6:2 i tako osvojio prvo mjesto u skupini.

DRUGA SKUPINA

Branitelj naslova Carlos Moya nije se uspio dokopati četvrtfinala, u odlučujućem meču u skupini izgubio je od Argentinca Monaca, također u tri seta. Prvi set je uzeo Argentinac, bilo je 6:4, u drugom setu je nakon tie - breaka Moya poravnao na 1-1, a u posljednjem setu mu nije preostalo snage za obrat, Monaco je to iskoristio i sa 6:0 ušetao u četvrtfinale gdje ga čeka Peruanac Horna.

TREĆA SKUPINA

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Španjolac Nicolas Almagro pobjedom nad Talijanom Galvanijem zaslužio je prolaz u četvrtfinale. Almagro, koji je postavljen za četvrtog nositelja turnira, od Galvanija je bio bolji u dva seta. Prvi set je završio rezultatom 6:4 u korist Španjolca, u drugom setu igrao se tie - break iz kojeg je Almagro izvukao i konačnu pobjedu.

ČETVRTA SKUPINA

Rus Igor Andrejev unatoč dobroj igri na turniru ipak nije ostvario prolaz u četvrtfinale. U odlučujućem meču svladao ga je Argentinac Juan Ignacio Chela nakon nešto više od dva sata igre. Iako je prvi set otišao na stranu Andrejeva (6:3), Chela je odlučujućim breakom u drugom setu uspio izjednačiti na 1-1. U trećem setu Argentinac je bio na visini zadatka te je set priveo kraju rezultatom 6:3 i zaslužio svoje mjesto u četvrtfinalu gdje će mu protivnik biti Almagro. Chela je veteran na ovom turniru, ovo mu je sedmo pojavljivanje u Buenos Airesu, a najdalje je dospio 2002. godine kada je igrao u polufinalu.

PETA SKUPINA

Iako je izgubio meč protiv "lucky losera" Berlocqa koji je u igru ušao umjesto Gaudia, Talijan Alessio Di Mauro ipak se plasirao u četvrtfinale. Berlocq je od Talijana bio bolji sa 6:1, 6:4, ali Di Mauro je ušao u četvrtfinale zahvaljujući pobjedi nad Španjolcem Ramirez - Hidalgom koji je također imao jednu pobjedu i jedan poraz.

ŠESTA SKUPINA

Španjolac Albert Montanes ušao je u dobar niz pobjeđivanja, nakon što se plasirao u četvrtfinale turnira Costa do Sauipe, to mu je pošlo za rukom i u Buenos Airesu. U posljednjem meču u skupini Montanes je sa dva puta po 6:3 svladao Brazilca Sarettu za sat i 35 minuta igre. Montanesu će prva prepreka prema finalu biti Talijan Di Mauro.

SEDMA SKUPINA

Diego Hartfield napravio je senzaciju na turniru u Buenos Airesu, pobjedom nad sunarodnjakom Roitmanom plasirao se u prvo četvrtfinale u karijeri. Hartfield, koji je u glavni turnir dospio nakon kvalifikacija, nakon tri seta je uspio svladati Roitmana. U prilično izjednačenom meču Hartfield je izgubio prvi set rezultatom 7:5, u drugom je nakon jednog breaka došao do 6:4, a u posljednjem setu Hartfield je nakon tie - breaka uzeo i konačnu pobjedu. Protivnik u četvrtfinalu bit će mu Francuz Devilder.

OSMA SKUPINA

Drugi nositelj, Španjolac Ferrero u posljednjem meču osme skupine svladao je "lucky losera", Čeha Dlouhyja koji je zamijenio Lapenttija. Ferreru je trebalo tek sat i četiri minute da sa dva puta po 6:3 ostvari pobjedu, ali to mu nije previše pomoglo. U četvrtfinale ide Francuz Nicolas Devilder koji je u jučerašnjem meču svladao Ferrera u tri seta. Devilderu će ovo biti prvo četvrtfinale u karijeri.

ATP Buenos Aires, 22. veljače 2007.: Almagro (Španjolska, 4) - Galvani (Italija) 6:4, 7:6, Chela (Argentina, 8) - Andrejev (Rusija) 3:6, 7:5, 6:3, Berlocq (Argentina) - Di Mauro (Italija) 6:1, 6:4, Montanes (Španjolska) - Saretta (Brazil) 6:3, 6:3, Ferrero (Španjolska, 2) - Dlouhy (Češka) 6:3, 6:3, Horna (Peru) - Canas (Argentina) 4:6, 6:2, 6:2, Monaco (Argentina) - Moya (Španjolska, 5) 6:4, 6:7, 6:0, Hartfield (Argentina) - Roitman (Argentina) 5:7, 6:4, 7:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!