Tenis

Još jedan dvoboj Roddicka i Murraya

Branimir Korać • subota, 24.02.2007.

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Memphisu. U završnici turnira igrat će ponovno Andy Roddick i Andy Murray koji su se sučelili i u polufinalu San Josea prošli tjedan. Drugi polufinalni par također je vrlo jak, a igraju Tommy Haas i Mardy Fish...

Andy Roddick u ne baš laganom meču prošao je u polufinale turnira u Memphisu. U četvrtfinalu je igrao protiv Yen Hsun Lua iz Tajvana, nije pružio uvjerljivu igru, ali je slavio 6:4, 7:6. U drugom setu Lu je imao 5:2, no Roddick se uspio spasiti i odvesti meč u tie-break gdje je s 9:7 prošao dalje. Ubacio je 18 as servisa i iskoristio tek dvije od 12 break lopti, ali naşreću po njega neiskorištene prilike nisu ostale kažnjene.

Slijedeći protivnik bit će mu Andy Murray koji ga je svladao prošli tjedan u polufinalu San Josea. Murray je u četvrtfinalu imao lagan posao protiv Austrijanca Stefana Koubeka kojeg je eliminirao unatoč svega 48 posto ubačaja prvog servisa sa sat vremena. "Ovo mi je najbolji meč u posljednje vrijeme. Osjećao sam jako dobro lopticu, nisam radio previše neforsiranih pogrešaka i iskoristio ponuđene prilike", komentirao je nakon meča Murray.

Teimuraz Gabašvili pridružio se već nekolicini igrača koji su morali predati meč zbog trbušne viroze. U susretu protiv Mardyja Fisha Gabašvili je predao kod 6:2, 4:1.

U polufinalu neće imati nimalo lagan posao. Tamo ga čeka Tommy Haas koji je odigrao izvrstan meč u četvrtfinalu te pomeo Sama Querreya s dva puta po 6:2. Haas je napravio ono što njegovim prethodnicima nije uspjelo - ukrotio je Querreyev servis, limitirao broj winnera na servisu i tu već napravio pola posla.

ATP Memphis, četvrtfinale:
Mardy Fish (USA, 4) - Teimuraz Gabašvili (RUS, Q) 6:2, 4:1 predaja Gabašvili, Tommy Haas (GER, 2) - Sam Querrey (USA) 6:2, 6:2, Andy Murray (GBR, 3) - Stefan Koubek (AUT) 6:3, 6:2, Andy Roddick (USA, 1) - Yen Hsun Lu (TPE) 6:4, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!