Zimski sportovi

Odlična Poutiainen i Talijanke

Branimir Korać • subota, 24.02.2007.

U španjolskoj Sierra Nevadi skijašice danas voze veleslalom. Prvu vožnju briljantno je odvezla Finkinja Tanja Poutiainen koja se nalazi u uvjerljivom vodstvu, a najveća prijetnja su joj čak tri Talijanke te Austrijanka Michaela Kirchgasser...

Tanja Poutiainen posve se približila prvoj ovosezonskoj pobjedi u Svjetskom kupu. Nakon prve vožnje veleslaloma u Sierra Nevadi, Poutiainen uvjerljivo drži vodeću poziciju s 41 stotinkom prednosti nad Talijankom Denise Karbon. Upravo u veleslalomu Poutiainen ove sezone ima najbolje rezultate i to drugo mjesto s početka sezone iz Aspena te treće mjesto iz Kranjske Gore.

Finkinja je odvezla praktički bez pogreške prvu vožnju i ostavila pratiteljice na pristojnom zaostatku. Michaela Kirchgasser i tri Talijanke jedine su u sekundi zaostatka, a 41 stotinku zaostaje drugoplasirana Denise Karbon.

Vezane vijesti

Veliko iznenađenje je sjajan nastup tri Talijanke Denise Karbon, Nicole Gius i Karen Putzer. Niti u talijanskoj reprezentaciji vjerojatno se ne sjećaju kada su posljednji puta imali tri skijašice u pet najboljih. Vrlo dobro prvu vožnju je odradila i Austrijanka Michaela Kirchgasser koja za vodećom zaostaje 71 stotinku i drži treće mjesto.

Anja Pärson nakon sjajnih nastupa u Aareu na Svjetskom prvenstvu, u Sierra Nevadi drži trenutno sedmu poziciju s velikim zaostatkom za vodećom. Slab nastup ubilježila je Ana Jelušić koja je završila na pretposljednjoj 45. poziciji s pet sekundi i 98 stotinki zaostatka te neće nastupiti u drugoj vožnji.

Poredak nakon prve vožnje:
1. Tanja Poutiainen (Finska) 1:07.03
2. Denise Karbon (Italija) +0.41
3. Michaela Kirchgasser (Austrija) +0.71
4. Nicole Gius (Italija) +0.91
5. Karen Putzer (Italija) +0.97
6. Julia Mancuso (SAD) +1.17
7. Anja Pärson (Švedska) +1.22
8. Nicole Hosp (Austrija) +1.24
9. Manuela Moelgg (Italija) +1.46
10. Marlies Schild (Austrija) +1.47.
...
45. Ana Jelušić (Hrvatska) +5.98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!