Zimski sportovi

Uskrsnule Austrijanke

Branimir Korać • subota, 24.02.2007.

Druga veleslalomska vožnja u Sierra Nevadi donijela je dominaciju Austrijanki i na kraju plasman na prva dva mjesta. Michaela Kirchgasser sjajnom drugom vožnjom došla je do prve pobjede u karijeri plasiravši se ispred Nicole Hosp koja je s osmog skočila na drugo mjesto. Treću poziciju zauzela je Tanja Poutiainen, vodeća nakon prve vožnje...

Prva vožnja protekla je u dominaciji Tanje Poutiainen i Talijanki, ali zato su se u drugoj probudile Austrijanke i odnijele pobjedu. Michaela Kirchgasser slavila je po prvi puta u karijeri i to s 42 stotinke ispred sunarodnjakinje Nicole Hosp i 58 stotinki ispred Tanje Poutiainen.

Hosp i Kirchgasser ostvarile su i najbolja vremena druge vožnje i to stvorivši prednost preciznom vožnjom u donjem dijelu staze gdje je većina skijašica imalo probleme. Upravo u tom dijelu staze "kiksale" s Talijanke Gius i Karbon koje su nakon prve vožnje bile u igri za postolje. Gius je potpuno izletjela i na kraju s pola minute zaostatka prošla kroz ciljnu ravninu dok je Karbon također izletjela i s više od pet sekundi zaostatka ušla u cilj.

Vezane vijesti

Tanji Poutiainen nije se isplatila ziheraška druga vožnja u kojoj je išla na sigurno. Finkinja je smatrala kako će 71 stotinki prednosti nad Kirchgasser biti dovoljna prednost te je laganom vožnjom to upropastila. Već do prvog prolaznog vremena izgubila je dosta vremena, ostalo joj je tek 11 stotinki, da bi na kraju bila tek treća zaostavši i za Nicole Hosp.

Sjajan posao napravila je Austrijanka Daniela Zeiser koja je došla do rezultata karijere plasmanom na devetu poziciju, a najveći skok ostvarila je Amerikanka Resi Stiegler koja je petim vremenom druge vožnje skočila s 22. na desetu poziciju.

Veleslalom, Sierra Nevada:
1. Michaela Kirchgasser (Austrija) 2:14.41
2. Nicole Hosp (Austrija) +0.42
3. Tanja Poutiainen (Finska) +0.58
4. Anja Pärson (Švedska) +0.61
5. Karen Putzer (Italija) +1.26
6. Julia Mancuso (SAD) +1.53
7. Marlies Schild (Austrija) +1.61
8. Manuela Moelgg (Italija) +1.74
9. Daniela Zeiser (Austrija) +2.38
10. Resi Stiegler (SAD) +2.68...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!