Zimski sportovi

Schild i dalje dominira, Ana odlična peta

Branimir Korać • nedjelja, 25.02.2007.

Prva slalomska vožnja u Sierra Nevadi potvrdila je dominaciju Marlies Schild u ovoj disciplini. Austrijanka je ostvarila uvjerljivo najbolje vrijeme, ostavila za više od pola sekunde drugoplasiranu Resi Stiegler te napravila veliki korak prema pobjedi. Ana Jelušić drži konstantu plasmana među pet najboljih s petim vremenom prve vožnje...

Ana Jelušić i u Sierra Nevadi potvrđuje renome jedne od najboljih slalomašica svijeta. Ana je u prvoj vožnji bila na svom nivou, ponovno završila vožnju u pet najboljih i u igri je za plasman na pobjedničko postolje. Naša najbolja skijašica drži peto mjesto sa sekundom i 35 stotinki zaostatka za vodećom Austrijankom Marlies Schild dok za trećeplasiranom Slovakinjom Veronikom Zuzulovom zaostaje 43 stotinke.

Schild je još jednom odličnom vožnjom pobjegla pratiteljicama i nije daleko od pobjede. Vodeća slalomašica svijeta nastupila je kao prva i sjajnom vožnjom zabetonirala prvu poziciju s velikih 66 stotinki ispred Resi Stiegler. Schild je ove sezone u slalomu jednostavno nezaustavljiva, skija agresivno i precizno i daleko je ispred ostalih skijašica.

Resi Stiegler, Veronika Zuzulova i Tanja Poutiainen nisu iz skupine sedam najboljih, no ugurale su se na prve četiri pozicije iskoristivši odustajanje Anje Pärson te slabe nastupe Therese Borssen, Kathrin Zettel i Nicole Hosp Sve tri su završile van prvih deset s ogromnim zaostacima.

Najugodnija iznenađenja prve vožnje su Talijanka Nicole Gius koja je u odličnoj formi i prvu vožnju završila je na sedmoj poziciji sa sekundom i 87 stotinki zaostatka za vodećom. Deseta je sa startnim brojem 34 Sandra Gini iz Švicarske koja je nadomak najboljeg slalomskog rezultata u karijeri.

Druga vožnja na rasporedu je u 12 sati.

Sierra Nevada, slalom, skijašice, 25.2.2007.:
1. Marlies Schild (Aut) 50.84
2. Resi Stiegler (USA) 51.50
3. Veronika Zuzulova (Svk) 51.76
4. Tanja Poutianen (Fin) 52.02
5. Ana Jelušić (Cro) 52.19
6. Sarka Zahrobska (Cze) 52.59
7. Nicole Guis (Ita) 52.71
8. Monika Bergmann-Schmuderer (Ger) 52.84
9. Florine De Leymarie (Fra) 52.86
10. Anna Ottosson (Swe) 52.90
10. Sandra Gini (Sui) 52.90...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!